Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
En del af noget større

Kurt Bøgsted

En del af noget større

BaptistKirkens Landskonference 2, 2021 samlede færre end normalt – men var kendetegnet af gensyn, udsyn og fremsyn.

På billedet herover ses Janni Lauridsen, der er projektleder i Kirkernes Sociale Arbejde og inspirerede menighederne til at gå hjem og finde lige præcis det, de kan gøre sammen med andre partnere lokalt.

Kun ca. 90 deltagere fra 30 menigheder og tre landsorganisationer havde fundet vej til Pejsegården i Brædstrup, da BaptistKirken holdt Landskonference 2, 2021 d. 30. oktober. Normalt plejer der at være 125-135 deltagere.

Men det er også svært at komme til Brædstrup med offentlig transport. Og måske det er medvirkende til, at ikke så mange unge deltager. Én ung, der deltog, var dog den nye formand for BBU, Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund. Nicolas Fromsejer efterlyser netop de unge i BaptistKirkens besluttende organ. ”Ellers bliver det et mindretal, der former fremtidens Baptistkirke”, skriver han i artiklen ”Hvor er de unge?

Gensyn

Men der var ellers masser af liv og glade gensyn efter en lang pause. Inspirerende indlæg fra bl.a. Janni Lauridsen fra Kirkernes Sociale Arbejde og en dagsorden, der var hurtigt overstået og gik som smurt. Et vedtaget budget med underskud, som formand Per Beck måtte sige: ”Det kan vi jo ikke gøre i mange år.” Selvom der er penge på kistebunden. Og vedtægtsændringer, som bl.a. betyder, at nu kan ledelsen blive op til seks personer. Samt et valgt forslagsudvalg, som skal finde kandidater til ledelsen. Forslagsudvalget består af Tine Kragh fra Vrå, Manfred Hansen fra Bethelkirken i Aalborg og Lotte Holm Boeriis fra Korskirken i Herlev, valgt for hhv. tre, to og et år, samt et medlem fra BaptistKirkens ledelse, der endnu ikke er valgt.

Det nye forslagsudvalg, som skal finde kandidater til ledelsen, består af Tine Kragh fra Vrå, Manfred Hansen fra Bethelkirken og Lotte Holm Boeriis fra Korskirken samt et medlem fra ledelsen.

Birte Agerdal fra Sæsing siger sådan her: ”Noget af det, jeg tager med mig hjem, er ordene fra Torben Andersen under nadveranledningen, der indledte mødet. Her var overskriften temaet for det kommende sommerstævne: ’Guds rige – midt imellem jer’.

Torben var særligt inspireret af DBU´s nye slogan, der hedder: “En del af noget større”. “Det er vi jo netop i kirkerne”, sagde han.

Udsyn

For mig blev det også utrolig tydeligt, at vi netop er “En del af noget større”, da vi senere på dagen, under punktet: “Nyt fra International mission” kunne bede for både en bortført leder i Afrika, og for indbyggerne i den ulykkelige situation med nedbrændte byer i Myanmar! Læs artiklen ”En glæde i smerten”.

“En del af noget større” kunne også sagtens være temaet for formiddagens indslag om Kirkens Sociale Arbejde i Silkeborg. Her har en stor kreds af kirker dannet et netværk, som hjælpes ad med at række ud til de af byens og egnens indbyggere, der måtte have brug for hjælp og støtte på mange forskellige områder i livet. Dette sker i samarbejde med både kommune og med Blå Kors Danmark. Det er et arbejde, som man forsøger at brede ud til flere af landets byer og områder. Og der er allerede arbejde i gang flere steder!”

Fremsyn

Også Jette Bjørnestad fra Odense var inspireret af oplægget fra Silkeborg. Hun nævner: ”Som bare én ting blandt mange hørte vi om, hvordan folk med erfaring indenfor økonomi hjalp mennesker med svære økonomiske problemer til at komme på fode igen eller i hvert fald få taget hul på problemer, der var ved at ødelægge deres livskvalitet og få dem til at miste håbet om en bedre fremtid. Det var en opgave, som både folk indenfor og udenfor kirkerne bidrog til.

Det var tydeligt, at de forskellige områder, man arbejder med i Silkeborg, gjorde en massiv forskel i menneskers liv, både blandt udsatte, men også for de frivillige, som oplevede, at de kunne bidrage til en meningsfuld opgave.

Jeg kan kun opfordre til, at alle, der ikke var så heldige at være med til LK2, lader sig inspirere ved enten at se på KSA’s Facebookside eller at opsøge dem på www.ksa-Danmark.dk. Det ligner i hvert fald en rigtig god mulighed for, at selv helt små menigheder kan tage del i meningsfulde opgaver i samarbejde med andre kirker og organisationer, som man ikke har mulighed for at overskue alene. Under alle omstændigheder er der helt konkret hjælp, råd og vejledning at hente hos KSA, og det er jo rart ikke at skulle opfinde alting helt fra bunden men at kunne drage fordel af andres erfaringer.”

Giv din mening til kende