Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
En glæde i smerten

Angreb på byen Thantlang i Chin-regionen i Myanmar.

En glæde i smerten

Samtidig med BaptistKirkens landskonference blev byer brændt af hjemme i Myanmar. Burmeserne var glade for forbønnen.

Der var igen en del burmesere blandt deltagerne i BaptistKirkens Landskonference 2, 2021. Således var fire burmesiske menigheder repræsenterede.

”Når vi er medlemmer af BaptistKirken, har vi pligt til at møde op og være en aktiv del af fællesskabet”, siger Saw John Henry fra den nyeste menighed i BaptistKirken, Myanmar Christian Fellowship, som blev optaget ved LK1 i maj måned i år.

Noget af det, der selvsagt gjorde størst indtryk på lørdagens møde, var, at hele forsamlingen bad for Myanmar/Burma og for alle dem, der er ramt af den nyeste bølge af vold mod civilbefolkningen fra det illegale militærstyre.

Bøn for Myanmar

Moses Lal Bawi Peng, der også sidder i BaptistKirkens ledelse, siger: ”Det var dejligt at kunne være samlet som danske baptister og bede for dem hjemme i Myanmar, specielt for Thantlang, hvor over 200 huse er bombet og brændt ned af militæret denne weekend. Byen er helt tom, alle er flygtet og mange i Danmark kan ikke få kontakt til deres familie og venner, fordi de er steder, hvor der ikke er internet.”

Lian Mang fra Matu-menigheden (MBC) i Svendborg.

Lian Mang, der kasserer for Matu Baptist Church i Svendborg (Matu er en sproggruppe fra Chin-regionen i Myanmar), deltog også i LK2.

”Jeg glæder mig virkelig meget over, at vi som BaptistKirken er sammen om at missionere hjemme i Myanmar. Det er vigtigt for os.”

Vi forstår, hvad I siger

De to siger samstemmende, at de lærer en masse ved at deltage i landskonferencerne.

Saw John Henry fra Myanmar Christian Fellowship, Denmark (MCBDK).

”Der er en anderledes mødekultur her i Danmark,” siger Saw John Henry.  ”Her bliver der lyttet til os alle. Man kan komme til orde. Og så får vi mange informationer om, hvordan BaptistKirken arbejder lokalt, nationalt og internationalt. Jeg er virkelig glad for at være til stede.”

Han gentager flere gange, at der er harmoni. Hans oplevelse er, at der er harmoni i fællesskabet imellem menighederne i BaptistKirken.

Lian Mang tilføjer, at han forstår næsten alt, der bliver sagt, og det er ikke derfor, at han og de andre burmesere ikke så ofte tager ordet:

”Det er virkelig svært at formulere sig på et fremmed sprog. Men nu skal vi hjem og fortælle i menigheden om alt det, vi har lært her på landskonferencen.” Saw John Henry gentager dette.

Men nu skal vi hjem og fortælle i menigheden om alt det, vi har lært her på landskonferencen.

En travl mand

Det er Moses, der interviewer sine to landsmænd og videregiver deres udsagn. Jeg bruger anledningen til at spørge om, hvordan det er at være med i ledelsen i BaptistKirken.

”Det er vigtigt for mig, at vi arbejder sammen i Guds rige. Men det er svært både at være præst i en lokal menighed (Chin Baptist Church, Esbjerg), generalsekretær for CCA-DK (Chin Christian Association, Danmark) og med i BaptistKirkens ledelse. Og så samtidig være bekymret for hjemlandet. Jeg er taknemmelig for, at min menighed bakker mig op og at min kone, Cherry, klarer alting derhjemme. Men jeg har meget travlt.”

Læs mere om landskonferencen i artiklen ‘En del af noget større‘.

Giv din mening til kende