Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Du er ikke solist

TORSDAGSTANKE

Du er ikke solist

Jeg hører til dem, der betaler skat med glæde. Normalt er jeg glad og stolt af at være dansk. Det handler ikke om verdensmesterskaber, men om forvaltningen af vore midler, samfundssind og et menneskesyn, der bygger på, at der er andre end mig.

Livet er ikke en solopræstation, men giver kun mening i relationen; Mennesker, jeg kan spejle mig i og være i relation til, giver ikke alene livet mening, men perspektiv.

Jeg er en del af en større sammenhæng, og det har betydning, hvad jeg siger. Kristen tro er, at du skal elske din næste som dig selv. Intet er vigtigere end at tale andre mennesker op, for de er dine lige.

Derfor skal du lade din tro – og ikke tilfældige meningsdannere med skarpe sætninger på Facebook – vise din måde at være i verden på. Det handler om alle de relationer, du indgår i, både når du ser dit medmenneske i øjnene, og når det er et hastigt tryk på like.

Dybest set handler det om, hvordan vi som samfund behandler ‘disse mine mindste” – både når det er vores statsminister, sygeplejersker – eller når hudfarven ikke er etnisk dansk.

Dette er udtryk for skribentens holdning.

Giv din mening til kende