Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Yego-teamet på besøg i Rwanda

Yego-teamet på besøg i Rwanda

Yego-teamets to nyeste medlemmer, Trine Kjemtrup Christensen og Karoline Johansen Bundgaard, fortæller her om samarbejdet med unge baptister i Rwanda. Og om at besøge Rwanda for første gang!


Yego-teamet har været en uge i Rwanda. Vi tog afsted lørdag den 11. februar og kom hjem igen den 18. februar.

Vi har oplevet og lavet mange forskellige ting. Vi var bl.a. med til en 4 timers rwandisk gudstjeneste om søndagen, da vi ankom. Det var en kæmpe oplevelse og meget anderledes end den gudstjeneste, som vi kender.

Mandag mødte vi Legal Representative fra Baptistkirken i Rwanda for at melde vores ankomst i Rwanda. Vi var også på besøg hos YNC*-medlem Noheri og hans familie, hvor vi fik et unik indblik i den rwandiske kultur.

*Youth National Council, ledelsen i AEBR Youth, ungdomsafdelingen i Association des Eglises Baptistes au Rwanda, AEBR, Rwandas baptistkirke

Derudover har vi været sammen med vores samarbejdspartner YNC* for at styrke samarbejdet og snakke om det kommende projekt.

Sidst på ugen var vi på felttur til Nanga og planlagde fremtiden og indholdet i vores kommende projekt. Udover alt dette har vi også oplevet det flotte land og den smukke by, Kigali.

Dage med YNC

YNC er de tætteste samarbejdspartnere, vi har i Rwanda. De er en del af Baptistkirken i Rwanda, og vi brugte både tirsdag og onsdag sammen med dem.

Her var programmet at vi ville styrke samarbejdet, få fælles forståelse og ståsted for det kommende projekt. Der var både tid til oplæg om selve strukturen for dannelse af et projekt inden for Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og lege, hvor man både griner og styrker samarbejdet, på en og samme tid.

Tiden blev også brugt på debatter om godt lederskab og præsentation af det næste projekt af YNC*. Dagene blev afsluttet med, at YNC overraskede os med lagkage, som var fint pyntet med både Dannebrog og det rwandiske flag.

Det nye projekt

Vi tog blandt andet til Rwanda for at lægge grundstenene til det næste projekt.

Under torsdagens felttur til byen Nanga havde vi mulighed for at møde nogle singlemødre fra vores seneste projekt. Her kunne vi høre om og opleve, hvordan de har det, efter at projektet er afsluttet. Det var fuldstændig fantastisk at høre, hvordan kvinderne, med hjælp fra projektet, har udviklet masser af selvtillid og glæde. Og hvordan de har skabt sig selv og deres børn en fremtid.

Samtidig mødte vi også nogle forældreløse børn, som vores kommende projekt vil handle om. Her var det der hjerteskærende beretninger, som hurtigt fik os til at forstå, hvor vigtig det kommende projekt er. I teamet ser vi frem til at komme i gang med projektansøgningen, så vi har mulighed for at hjælpe de forældreløse børn, som har brug for det.

Vores første tur

Vi, Yego-teamets to nyeste medlemmer, Trine Kjemtrup Christensen og Karoline Johansen Bundgaard, var på vores første tur til Rwanda. Vi blev en del af Yego-teamet i december 2022, og vi elsker det allerede.

Det har været en kæmpestor oplevelse for os, endelig at komme ned og se Rwanda og møde de folk, som Yego arbejder tæt sammen med. Vi er utrolig taknemmelige for den mulighed, vi har fået. Både i forhold til at komme til et land, som vi har drømt om at besøge, siden vi var små, men også at kunne hjælpe mennesker, som har så meget brug for den hjælp, vi kan tilbyde. Det sætter vi en stor ære i.

Vi ser frem til det fremtidige arbejde med Yego, og glæder os allerede til næste gang, vi får muligheden for at komme til Rwanda.

Efter en uge på et andet kontinent er vi taget hjem med taskerne fyldt med oplevelser, beretninger og vished om, at det arbejde Yego udfører, gør nytte. Vi er nu klar til at begynde arbejdet for dannelsen af et nyt projekt, og vi ser med glæde frem til fremtiden.


Andre artikler om Yego


Om Yego (fra bbunews.dk):

Yego betyder ’ja’ på Kinyarwanda, som er det talte sprog i Rwanda, og er samtidig navnet på et fælles projekt mellem Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund (BBU) og Danske Baptisters Spejderkorps (DBS).

Yego er ikke et hjælpeprojekt, men et partnerskab med AEBR Youth i Rwanda. Siden 2010 har vi i samarbejde afviklet flere projekter, der har sat unges rettigheder og rolle i udviklingen af Rwanda i centrum, og derigennem også arbejdet på at styrke AEBR Youth som organisation.

Rettigheder, udvikling, iværksætteri, samfundsrelevante problematikker, ungdomsgrupper, og medborgerskab er nogle af de nøgleord, der beskriver samarbejdet og de fælles projekter mellem Yego og AEBR Youth.

Udover det tætte samarbejde med AEBR Youth i Rwanda, arbejder Yego også i Danmark. Vores ønske er, at give unge danskere et kendskab til den verden de er en del af og den hverdag, unge i andre dele af verden lever i.

Giv din mening til kende