Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Gaver fra fællesskabet i bagagen

Gaver fra fællesskabet i bagagen

Kirsten Bøgsted besøgte Rwanda på Kvindenetværkets tur. Hun havde gaver med fra Korskirken i Herlev til uddeling blandt mennesker i Rwanda og Burundi med særlige behov.

Kirsten fortæller: Jeg har gennem mange år gennem kirkens arbejde haft tilknytning til vores samarbejdspartnere i Rwanda og Burundi og fundet det spændende ”en gang” at kunne få lov til at besøge landene.

I 2010 var min mand og jeg på besøg hos Erna og Ole Emming i Burundi og med dem rundt i dette land for at se på de meget spændende vandprojekter. Det var en kæmpe oplevelse – også at få lov til at aflevere trøjer til børn nogle forskellige steder og besøge børnehjem og hospitaler.

Endelig lykkedes det

Jeg har sidenhen ønsket mig at komme til Rwanda på en lignende tur for at se og opleve projekterne der. Og det blev så nu fra den 15.-26. februar 2023, hvor Kvindenetværkets tur endelig kunne blive til noget efter et par aflysninger på grund af Corona.

Jeg ville egentlig have været med på turen i 2018, men det lykkedes ikke grundet knæproblemer. Men jeg har siden fået nyt knæ, så nu var tiden inde, og min mand skubbede på, da han syntes jeg skulle have den oplevelse.

Overskud til uddeling

I min kirke, Korskirken i Herlev, har vi haft en gruppe der hed ToFi. Den har lavet ting til jule-loppemarkeder. Det har givet et pænt overskud, og da gruppen nu er nedlagt, var der penge i kassen, der skulle formidles ifølge vores formål til folk, der har brug for særlig støtte bl.a. i Rwanda og Burundi.

ToFi var en forening i Korskirken i Herlev, der indsamlede midler til mission gennem forskellige aktiviteter, bl.a. jule-loppemarkeder.

Jeg fik et pænt beløb med og har kunnet give penge til en gruppe i Mwengo, der nu kan indkøbe fire ønskede symaskiner for ca. 3.500 kroner. Det er rørende at se, hvor glade og berørte de bliver af, at der er nogen, der har hørt deres bønner, så de selv får yderligere muligheder for at hjælpe deres egne familier med at få en indkomst, så de kan være medforsørgere.

En anden mulighed blev i Gasanze ved Kigali, hvor Leatitia, der er både er kvindedepartementsleder og præst i kirken viste rundt og fortalte om sin kirke. Det er en kirke, de er ved at renovere og udbygge, da den var blevet for lille. Den trængte virkelig til et løft, så de fik et lignende beløb som dem med symaskinerne.

En kæmpe forskel

Igen var det rørende og bevægende at se, at vores beløb kan være med til at gøre en kæmpe forskel for dem. Leatitia har lovet at holde mig orienteret om deres byggeri, så det bliver spændende at følge.

ToFi gruppen har ligeledes støttet nogle børn med skolegang og uniformer. Det gør vi fortsat, så de kan gøre de skoletrin færdige, de er i gang med. Det var en meget taknemmelig gruppe børn, jeg mødte, sammen med Esperances mand, der havde taget børnene med for at de kunne hilse på en repræsentant, der har været med til at sende dem penge til skolegang.

Glade børn

De sagde pænt ”thank you for support”. Det var rørende og bevægende – også at se de to tvillingealbinodrenge blandt disse børn, som ToFi gruppen har valgt at gøre en særlig indsats for, da det er svært at skille sig ud. De fik alle kiks og sodavand – og hvor var det en rørende taknemmelighed, de gav udtryk for, da vi delte det ud til dem.

Resten af beløbet, jeg fik med til at bruge, vil gå til albinobørn i Burundi, som i lighed med de to albinodrenge, vi har støttet i Rwanda, også har det svært i omgang med andre mennesker.

Mødet med dyrene i Akagera Nationalpark, var også en oplevelse – men det største møde var mødet med mennesker. Også dem, der bad for mig og velsignede mig. Det overgår trods alt ”the big five”.

Læs mere:

Lises rejsedagbog fra Rwanda

Spejderhjælpens projekt, som i samarbejde med Danske Handicaporganisationer hjalp børn i Rwanda med handicap til at komme i skole og få en uddannelse.

Giv din mening til kende