Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Mindst 5000 til himmelsk show

Mindst 5000 til himmelsk show

Det var glade ansvarlige for Danske Kirkedage i Herning, Himmelske Dage på Heden, som mødtes med Danske Kirkers Råd i lørdags. For på forhånd ligner det store arrangement en succes. Der er 425 tilbud til kirkefolket og alle andre i fire dage fra Kr. Himmelfartsdag – om mindre end tre uger. Og økonomien er sikret.

Tema: Gå med…
Herning
30. maj-2. juni 2019

Mie Skak Johansson, der er sekretariatsleder for Himmelske Dage, kunne fortælle, at der bliver mindst 5000 til den store satsning, Det Himmelske Show i Boxen, lørdag aften d. 1. juni. Alene Danmarks største gospelkor på 1680 mennesker fylder godt op, og det bliver en aften for alle sanser. Smags- og lugtesansen pirres inden, hvor nogle er inviteret til VIP-middag med aftenens stjerner, mens andre kan lade sig friste af madboder udenfor Boxen.
Øjnene, ørerne og hjernen bliver stimuleret af ballet, stand-up og komik, ord til eftertanke og fællessang og masser af musik i et professionelt show – alt sammen noget, der vil handle om Jesus og evangeliet omsat til kunst og nutidigt sprog. Værterne er Peter Mygind og Dina Al-Erhayem. Se mere i denne video!
Og så bliver resten af de Himmelske Dage svære valg mellem alt det, der er spændende. Det bliver virkelig, som arrangørerne havde håbet, et Kirkens Folkemøde. Hele Herning vil være fyldt af aktiviteter på gader og torve og i alle ledige lokaler – bortset fra Herning Kongrescenter. For det er ikke meningen, at Himmelske Dage skal lukkes inde. Se programmet her.

Fælles stand

BaptistKirken og Missionsforbundet har en fælles stand på Mulighedernes Marked. Vi har fået trykt 500 eksemplarer af den lille Katekismus til anledningen, som uddeles gratis i håb om, at nogen igennem den vil møde Jesus og evangeliet. Her vil også være indbydelser til sommerstævne og en kop kaffe. Der mangler endnu nogle personer, som vil give to timer af deres tid til at stå sammen med en anden i standen i løbet af dagene.
Også Brande Baptistkirke har et tilbud om samtaler i en samtale-café (Nørregade 7, klasseværelse 5). Her vil forskellige fortælle deres livs- og troshistorie, og der vil være plancher, der fortæller om f.eks. dåb, nadver og barnevelsignelse i en baptistkirke.

Mange internationale gæster

Der kommer mange prominente gæster. Blandt andet nigerianeren Musa Panti Filibbus, som sidder for bordenden i det Lutherske Verdensforbund (LVF). Den norske Olav Fykse Tveit, som er generalsekretær i Kirkernes Verdensråd og Najla Kassab fra Libanon, der er leder af den reformerte kirke på verdensplan. Der vil være repræsentanter for kirker, der er forfulgt i f.eks. Pakistan og Egypten, så der er mulighed for at få en samtale med de forfulgte kristne – den mest forfulgte folkegruppe i verden pt.

Teologiens døgn og børneprogram

Aarhus universitet har meldt sig på banen og fra torsdag til lørdag – godt og vel et døgn – vil der være kvalificerede input omkring de nyeste teologiske tanker.
Der vil være et fuldt program for børnene også – bl.a. med et bibelsk legeland og hele to ”hoppekirker”. De unge har deres døgn, hvor det ikke er meningen at de skal sove. Pilgrimme kommer gående til Herning fra fire verdenshjørner.
Der vil være koncerter for enhver smag. Programmet er spækket, så ingen vil gå forgæves, men mange vil ærgre sig over, at de ikke kan være mere end et sted ad gangen.

Gudstjenester

Der bliver et utal af gudstjenester. Åbningsgudstjenesten på Herning Torv vil i øvrigt have BaptistKirkens generalsekretær Lone Møller-Hansen som mødeleder.
Afslutningsgudstjenesten, som finder sted søndag formiddag i skulpturparken i Birk, vil være både tv- og radio-transmitteret.

Armbånd

Økonomien er sikret, sagde formanden for den lokale komité Jens Christian Kirk til Danske Kirkers Råd. Det skyldes især, at lokale sponsorer har doneret ikke mindre end 1,75 mio. kr. Det er ikke sket før! I København var der ikke én krone i sponsorater fra virksomheder.
Der er foreløbig solgt 1500 billetter á 400 kr. Man støtter hele arrangementet ved at købe et armbånd, og alene billetten til Boxen lørdag aften koster 250 kr. Der er stadig plads i Herning, og der er nok at komme efter.

Læs også “Kirkedagene bliver ikke hvert andet år“.

Giv din mening til kende