Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Had skal ikke være det grundlæggende

Torsdagstanke

Had skal ikke være det grundlæggende

Der er snart valg, og vi skal beslutte, hvem der skal sætte retningen for Danmark. Debatten på sociale medier har påvirket min beslutning.

Nogle partier trækker stemmer ved at sprede had til mennesker. Mennesker, som tror på noget andet, kommer fra et andet sted i verden eller bare har en anden øjenfarve. Det er mennesker, der er i Danmark fordi de, deres forældre eller bedsteforældre ikke havde andet valg. Mange er født og opvokset her.

Jeg vil ikke finde mig i, at de mennesker som jeg har gået i skole med, delt liv med, og som jeg arbejder med, skal føle sig fremmede i Danmark.

Derfor har jeg besluttet at sætte mit kryds ved én, som sætter en retning, hvor had ikke er grundlæggende.

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

4 kommentarer til "Had skal ikke være det grundlæggende"

Lone Møller

Jeg er helt enig med dig, Astrid – at had og umenneskeliggørelse er langt fra vores kristne arv, danske åndsfrihed og værdier som ligeværdighed og næstekærlighed. De seneste års raid mod alle religiøse – også os – og kampen for at bevare religionsfriheden vægter tungt for mig denne gang. Sammen med klimaet, som er en forudsætning for, at der overhovedet er liv og dermed et samfund at være en del af. Og så vil jeg være retorikken bekendt. Vi skal tale ordentligt om og til hinanden. Men jeg fortæller ikke, hvor jeg sætter mit kryds ;-)

21. maj 2019 kl. 08:45
Claus Mester

Jeg sætter mit kryds ved et parti som tør stå vagt ved Danmarks grænser og samtidig holder fast i religionsfriheden, støtten til Israel, Folkekirken og en fornuftig asyl og indvandringspolitik. Jeg har aldrig sat mit X ved det parti til folketingsvalg, da partiet kun har 3 år på bagen, men forhåbentlig får mange år på borgen.

17. maj 2019 kl. 06:28
Kirsten Bøgsted

Jeg gør som dig Astrid. Sætter mit x ved en der vil at alle har ret til at være her. En der vil includere.
Jeg sætter ikke mit x hvor jeg plejer, æv. Men jeg synes der skal være plads og rum til alle og vi må hjælpe hvor vi kan.

16. maj 2019 kl. 14:04
Kirsten Bøgsted

Det samme har jeg, Astrid. Jeg sætter også mit x, ved en person der VIL andre mennesker.
Og det er normalt ikke der hvor jeg plejer at sætte mit x. Ærgerligt, men jeg vil kunne se mig selv i øjnene og håber og tror på, at vi skal hjælpe og støtte dem der er her i landet, til også at kunne være i det danske samfund.

16. maj 2019 kl. 13:58

Giv din mening til kende