Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Kirkedagene bliver ikke hvert andet år

Kirkedagene bliver ikke hvert andet år

Projekt med Himmelske Dage hvert andet år er droppet. Det skyldes økonomiske udfordringer i Folkekirken, som var udset til at bidrage med et væsentligt beløb, hvis det skulle kunne lade sig gøre at opgradere Himmelske Dage.

Når de Danske Kirkedage, der nu hedder Himmelske Dage, finder sted i Herning, havde man håbet at det ville blive begyndelsen til seks år, hvor der skulle være Himmelske Dage hver andet år – som et forsøg. Hver anden gang i København og hver anden gang i provinsen. For få dage siden meddelte idémanden til dette storstilede projekt, at det ikke kan lade sig gøre. Det er biskop i København, Peter Skov Jakobsen, der måtte sande, at hans idé ikke kommer til at få liv – lige nu i hvert fald.

Danske Kirkedage oplevede en renæssance med Himmelske Dage i København i 2016. siden da har kirkedage-komiteen og forretningsudvalget i Danske Kirkers Råd arbejdet målrettet på at Himmelske Dage skulle finde sted hvert andet år. En forudsætning var støtte fra bl.a. Kirkeministeriet. Det er der nu spændt ben for, bl.a. pga. et stort efterslæb af økonomi til pension i Folkekirken.

Kirkedage i 2022

Poul Kirk, der er formand for Kirkedagskomiteen under Danske Kirkers Råd, var dog beroligende for deltagerne i Danske Kirkers Råds årsmøde i lørdags, her kun tre uger før Himmelske Dage på Heden.

”Vi er tilbage til at holde Himmelske Dage hvert tredje år. Vi har endnu ikke en vært på plads til 2022 – men vi håber at det lykkes, så vi kan overdrage stafetten ved afslutningsgudstjenesten i Birk den 2. juni.”

Han kunne også berolige med, at Viborg Stift har søgt midler, som vil sikre kontinuitet. Det skal ske ved at der laves et kirkedage-sekretariat, der ikke skiftes ud efter hvert Himmelske Dage-arrangement. Mie Skak Johansson er således ansat frem til sidst i 2019 og på det tidspunkt er økonomien forhåbentlig på plads, så der vil være en ansat, som sikrer, at viden og erfaringer ikke forsvinder ud i det blå, som det er sket efter tidligere kirkedage.

Giv din mening til kende