Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Konference: Når kirken svigter

Konference: Når kirken svigter

Gennem tiden har mange mennesker brændt sig på kristne fællesskaber, selvom fællesskaberne burde være et trygt sted for alle. For at sætte fokus på problematikken står Baptistkirken i Danmark sammen med en lang række kirkelige organisationer bag fyraftenskonferencen ”Når kirken svigter”.

Praktiske informationer:
Tid: 30. september 2021 kl. 16-20

Sted: Københavns Kulturcenter, Drejervej 15, København NV, eller via livestream online

Pris: 50 kr. inkl. en let servering – livestream er gratis

Tilmelding og læs mere på www.naarkirkensvigter.dk, tilmelding til livestreaming er ikke nødvendig

”Det er vigtigt, at vi er med, og jeg glæder mig over det store økumeniske bagland og de mange ungdomsorganisationer, som står bag konferencen sammen med FrikirkeNet,” siger BaptistKirkens generalsekretær, Torben Andersen.

Konferencens fokus er, hvordan vi som kirker og kirkelige organisationer kan opdage og imødegå usunde tendenser og krænkende adfærd. For selvom mange sætter pris på fællesskabet, er der mennesker, som er blevet skuffede, ikke er blevet rummet, eller som ligefrem har været udsat for overgreb og magtmisbrug.

”Det er et relevant og vigtigt emne at tage fat på. Vi må ikke lukke øjnene for, at vi som frikirker også kan svigte, og vi skal turde at sætte ord på de svære situationer,” siger Torben Andersen, som også opfordrer ledere og medlemmer af baptistkirkerne til at deltage:

”Der skal lyde en stor opfordring til at deltage. Hvis man ikke har mulighed for at være med i København, kan man følge med på livestream.”

Konferencen består af foredrag med fagpersoner og mennesker, som har mærket kirkens svigt, og samtaler mellem danske kirkeledere. Du kan blandt andet møde:

  • Seniorkonsulent i Børns Vilkår Bente Boserup. Emne: ”Religiøst pres i børnehøjde”.
  • Psykolog og forfatter til bogen ”Forklædt – pæne psykopater og deres ofre”, Irene Rønn Lind. Emne: ”Når fællesskabet svigter”.
  • Tv-udvikler og hovedperson i tv-dokumentaren ”Sektlederens hemmeligheder”, Roald Bergmann. Emne: ”Hvad jeg ville ønske nogen havde fortalt mig”
  • Leder af Kristent Pædagogisk Institut, Carsten Hjorth Pedersen. Emne: ”Påvirk med respekt”.

Giv din mening til kende