Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
”Jeg påtager mig opgaven af kærlighed til kirken.”

Jørgen Johansen

”Jeg påtager mig opgaven af kærlighed til kirken.”

Samtale med det nyvalgte medlem af BaptistKirkens ledelse, Poul Erik Bjerg, fra Baptistkirken i Saltum og Ingstrup.

Det er svært at få en landmand i tale midt i høsten, men da det lykkes at fange Poul Erik Bjerg, har han meget at fortælle. Også om det faktum, at han overhovedet har ladet sig opstille til ledelsen.

Villig til at tjene

Det ryster mig meget, at ingen vil stille op til ledelsen.

”For det første ryster det mig meget, at ingen vil stille op til ledelsen. For mig er det vigtigt, at Baptistkirken i Danmark bliver administreret fornuftigt, at vi er troværdige overfor myndighederne, og at kirken udvikler sig stabilt. Men jeg vil også gerne arbejde på, at de enkelte menigheder bliver bundet endnu bedre sammen, og at vi styrker sammenholdet både i og imellem menighederne. Der har vores blad baptist.dk også en god rolle at spille!”

Aktiv i menigheden

Poul Erik Bjerg fortsætter: ”Jeg har lige fra barnsben været en del af baptistkirken. Min far var organist i kirken, så familien kom der sammen. Jeg har også altid haft tjanser i kirken og har i en menneskealder været med i menighedsrådet. For mig er Onckens ord, om at ’enhver baptist er en missionær’, meget vigtige. Vi må hver især fortælle om Jesus til de mennesker, vi møder. Det håber jeg også, den yngre generation vil være med på.”

Troen bærer

Selv om han har været kristen hele livet, har tilværelsen ikke altid været gnidningsløs. Især har det pludselige tab af den yngste søn sidste år været hårdt for både ham og familien: ”Men når jeg kører de to km hen til Saltum Kirkegård, hvor hans grav er, og jeg ser stenen på graven, hvor der er skrevet: ’Vi ses hos Jesus’, så rammes jeg af en dyb taknemmelighed over, at det netop er, hvad han troede og også jeg tror. Vi ejer et håb, selv midt i håbløsheden!”

Jeg vil gerne være med til at sende et ‘wakeup call’ til de yngre.

Løft demokratiet

For Poul Erik Bjerg har landbruget også altid haft en stor og vigtig plads i hans liv. Han er hurtig til at komme ind i en snak om de vanskelige forhold i landbruget, og om, hvor vigtigt det også er, at vi tager del i den politiske proces i Danmark – men, som han siger: ”Lad det nu ligge…”.

Han vil hellere fortælle, at selv med en alder på 71 år mener han fortsat, at han har meget at give: ”Og om få år bliver man jo først pensioneret, når man er 73!”, siger han muntert. ”Der er dog ingen tvivl om, at havde der været yngre kandidater, der stillede op, så havde jeg nok ikke meldt mig. Jeg overvejede det også længe, da opfordringen kom, men for mig er det vigtigt, at BaptistKirken har en ledelse og en fremtid! Jeg vil gerne være med til at sende et ’wakeup call’ til de yngre om at deltage i demokratiet i vores land og i udviklingen af vores fælles kirke.”

Velkommen til opgaverne i BaptistKirkens ledelse!

Giv din mening til kende