Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Hel- eller halvtids missionær?

Hel- eller halvtids missionær?

Glimt fra Landskonference 1 på sommerstævnet.

Ledelsen i BaptistKirken havde ikke turdet foreslå Landskonferencen, at både Line og Rasmus Hyllebergs ansættelse i Rwanda skulle forlænges på fuld tid. Det ville koste 406.000 kr., især fordi staten har skåret ned på støtten til skolepenge. Derfor var forslaget, at Line Hylleberg skulle gå på halv tid og Rasmus fortsætte på fuld tid. Det ville koste i alt 338.000 kr. Men det ville Landskonferencen imidlertid ikke gå med til.

Ingen kønsdiskrimination

Kvindenetværket indledte den eneste debat, der var på Landskonferencen, med at rose især Line for hendes indsats for kvinderne i AEBR (Rwanda). De har nu fået en samarbejdsaftale og et selvstændigt budget. Lise Emming Weber-Hansen sagde bl.a.: ’For os er det af stor betydning, at kvinderne møder en medarbejder fra BaptistKirken i øjenhøjde. En kvinde, som er lydhør, men samtidig skubber til dem og udfordrer dem til at være stærke og selvstændige kvinder, der spiller en stor rolle i menighederne i Rwanda’.

Hun fortsatte: ’Derfor har vi i Kvindenetværket besluttet, at vi støtter Line og Rasmus’ udsendelse med 50.000 kr. og opfordrer til, at landskonferencen bakker op om at forlænge deres udsendelse frem til næste sommer!’ Hun sagde ikke et ord om heltid eller halv tid! Men derefter kom flere op af stolene for at sige, at Line selvfølgelig også skulle på fuld tid. Blandt andre tidligere missionær Torben Roulund fra Viborg.

Økonomisk drejede forskellen sig om 70.000 kr. Baptistkirken Sydjylland satte trumf på og tilbød at betale halvdelen af forskellen. Derefter trak ledelsen sit forslag – og både Line og Rasmus Hylleberg fik forlænget deres ansættelser frem til 1. juli 2017.

Landskonferencen godkendte også forslaget fra Mission i Danmark-udvalget om at støtte Thomas Willers uddannelse som konsulent, støtte til nye trosfællesskaber og at to lederskoler for især unge kan gå i gang – i Aalborg nu i september og i Roskilde til foråret.

Giv din mening til kende