Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Nye værker

Lys i Mørket

Jesper Nielsens digtsamling giver et unikt indblik i tankerne og kampene hos en ung skizofren mand med plads til både afmagt og håb.

Jesper Nielsen er diagnosticeret skizofren, og hans digtsamling – ’Lys i Mørket’ – tager læseren med ind i hans tanker og kampe. De 14 udvalgte digte rummer alt fra ensomhed, mørke og afmagt til de mere opløftende digte om venskab, familie og Guds glæde og lys.

Jesper er 22 år og opvokset i et kristent hjem i Pandrup. Han har altid været idérig og fantasifuld, og har i de senere år klaret sig rigtig godt på diverse forfatterskoler og i ‘poetry slam’[1] konkurrencer.

Digtsamlingen blev til ikke mindst på grund af en ven af familien, Anker Lundegaard, som havde hørt Jesper læse et par af sine digte, og han hjalp Jesper med at udvælge og bearbejde de 14 digte. Jesper har udgivet bogen gennem Forlaget Tankespil, som er oprettet i forbindelse med bogen, og tegningerne i bogen af lavet af Jespers kammerat, mediegrafiker Jonas Gjerrild.

Digtene er moderne i stilen. Genren poetry slam giver en udpræget rytme i digtene. Det betyder også, at de bliver skrevet med det formål at blive fremført. Derfor vil Jespers oplæsning give læseren eller hans publikum en særlig oplevelse og forståelse af digtene i forhold til blot at læse dem.

’Lys i Mørket’ er trykt i 500 eksemplarer og koster 100 kr. Bestil digtsamlingen ved at skrive til fbnielsen@os.dk eller zinkie@os.dk

Hør Jesper Nielsen fremføre digtet ‘Lys’ ved at klikke på billedet i toppen.


[1]    Poetry slam er en litterær konkurrence i ‘spoken word’ (mundtligt fremførte digte)

Giv din mening til kende