Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Er friheden nødvendig for at tro?

Er friheden nødvendig for at tro?

I Danmark har vi frihed. Frihed til at tale, til at forsamles og til at tro. Tro på den almægtige Gud, som giver ny styrke hver dag.

Den frihed til at tro tager jeg indimellem – eller måske ofte – for givet. Jeg glemmer, at verden kan være anderledes. For jeg har aldrig prøvet andet.

Gennem mit arbejde ved Åbne Døre hører jeg historier om kristne, som ikke har frihed til at tro. Kristne som må holde deres tro skjult, kristne som må leve med dødstrusler, og kristne som ikke tør fortælle deres børn om Jesus.

Ekstrem overvågning

I Kina er overvågningen af hele samfundet nu så ekstrem, at kristne ikke kan mødes i hemmelighed. Myndighederne ved altid, hvor de er, hvem de er sammen med, og hvad de laver, og myndighederne slår hårdt ned på de kirker, som ikke er statsregistrerede. De registrerede kirker må til gengæld leve med overvågningskameraer og krav om, at de i hver gudstjeneste skal rose styret.

I Nordkorea er religionsfrihed en fjern drøm, og nordkoreanerne har ikke engang forsamlingsfrihed. Derfor lever kristne nordkoreanere ofte alene med deres tro. Hvis det alligevel lykkes kristne at mødes i hemmelighed i små grupper, er det med livet som indsats – og ikke bare de kristnes eget liv. Hvis de bliver opdaget, risikerer hele deres familie at blive sendt i koncentrationslejr.

Kirken gror

På trods af den massive forfølgelse af kristne i Kina og Nordkorea, vokser kirken i begge lande. Flere og flere bliver kristne, selvom det er med livet som indsats. Det er en vild kontrast til, hvad vi oplever i Danmark. Her kan vi tro og mødes præcis som vi vil, alligevel bliver kirken mindre.

De kristne i Nordkorea og Kina er en stor inspiration for mig. Vi tror på den samme Gud og på, at han kan forandre vores og andres liv. Min bekymring, når jeg skal fortælle om min tro, er at blive afvist. Deres bekymring er, at den, de taler med, angiver dem til myndighederne. Alligevel er det deres kirke, der vokser.

Giv din mening til kende