Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Det går stærkt for tiden

Det går stærkt for tiden

Roskilde Baptistkirke er en af BaptistKirkens største menigheder. Der er ca. 317 medlemmer. Menighedsrådsformand Gitte Prøhl fortæller om processen med at finde ud af, hvad der skal ske, efter Claus Bækgaard slutter som præst næste sommer.

”I løbet af det sidste år har vi drukket velkomstkaffe med ca. 95 personer. Inden for de sidste 18 måneder har vi optaget ca. 45 nye medlemmer. Vores gudstjeneste besøgstal svinger konstant på ca. 150-200 personer og har gjort det siden sommerferien. Dvs. vi har en menighed i bevægelse og forandring.

Da vi var på menighedsrådsweekend i september, brugte vi meget tid på bøn og samtale om, hvad vores behov i en evt. ansættelse var.  Det har nu ændret sig – i takt med den strøm af mennesker, der kommer til menigheden. Når selv vi som ledelse synes, det går stærkt for tiden, så synes vores medlemmer gennem mange år det også. Derfor er det måske ikke klogt at lægge op til en snak på menighedsmødet om, hvad samtlige medlemmer synes, vi skal ansætte. Det vil blive ukontrollerbart.

Vi vil skabe ro

Der er fordele og ulemper ved at lægge alt ud til drøftelse i menigheden. Vi har valgt at vente med at fremlægge, hvad vi arbejder med, til vi har noget at kunne indvie menigheden lidt mere konkret i. Vi har valgt at gøre det på den måde for ikke at skabe uro og splid – men ro. Vi har valgt at indvie menighedens mellemledere i vores tanker, ideer og mål i begyndelsen af det nye år, når vi forhåbentlig har lidt mere konkret at dele med dem og så derefter tage det op på et menighedsmøde. Det, tror vi, kan give ro.

Ja, Claus stopper men Jakob Vagner bliver. Vi er så heldige at have op til flere præster og lægprædikanter i menigheden. Vi har sat penge af til en giv-et-år medarbejder og en person i en halvtids stilling til næste år. Om denne person bliver en præst, ungdomspræst eller børne-ungdomsleder er endnu ikke afgjort. Vi ved det, når Gud sender den rette.

Derudover skal vi også lige have bygget en ny kirkefløj :-) Det er ikke kedeligt at være menighedsrådsformand i Roskilde Baptistkirke”, slutter Gitte Prøhl.

Giv din mening til kende