Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Kommer det nye fra Gud?

Adventstanke

Kommer det nye fra Gud?

”Kommer du fra Gud?” blev Jesus spurgt af datidens fromme. ”Er du den Messias, vi venter på?”

Kommer det fra Gud? tænker jeg, når noget nyt præsenteres på kirkens scene. Er det Gud, der gør evangeliet nyt? – og mig, der holder fast i gamle vaner. Eller er det moderne gøgl, der skal ’lokke’ flere ind i Guds Rige?

Som sædvanlig har Jesus det bedste svar: Se på resultaterne! Godt eller skidt? Hjælper det mennesker til at mærke Guds omsorg?

Jesus overbeviste ikke mange om, at han kom med mandat fra Gud selv. Men han plantede Guds rige på jorden og det vokser stadig, når blinde ser, lamme går, syge bliver raske og fattige finder håb.

Frugterne vil vise, om det nye kom fra Gud.

Matthæusevangeliet 11,2-10

Da Johannes i fængslet hørte om Kristi gerninger, sendte han bud med sine disciple og spurgte ham: »Er du den, som kommer, eller skal vi vente en anden?« Jesus svarede dem: »Gå hen og fortæl Johannes, hvad I hører og ser: Blinde ser, og lamme går, spedalske bliver rene, og døve hører, og døde står op, og evangeliet forkyndes for fattige. Og salig er den, der ikke forarges på mig.« Da de var gået, begyndte Jesus at tale til folkeskarerne om Johannes: »Hvad gik I ud i ørkenen for at se? Et siv, der svajer for vinden? Nej, hvad gik I ud for at se? Et menneske i fornemme klæder? Se, de, der bærer fornemme klæder, findes i kongeslottene. Nej, hvad gik I ud for at se? En profet? Ja, jeg siger jer, også mere end en profet. Det er om ham, der står skrevet: ›Se, jeg sender min engel foran dig, han skal bane din vej for dig.‹ «

Giv din mening til kende