Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Chinmenighederne holder fast i påskens traditioner

Påske '23

Chinmenighederne holder fast i påskens traditioner

Menighederne i BaptistKirken har mange forskellige påsketraditioner. I Chin-menighederne er der fart på påskefejringen – hele påsken!

I mange menigheder fejrer man påske med gudstjeneste palmesøndag, fællesspisning eller nadverfejring skærtorsdag og opstandelsesfejring påskedag. Sådan er det ikke i Chin-menighederne. Her er der undervisning, møder for hele menigheden, undervisning og “camp” for børn og teenagere og fællesskab for alle – hele påsken.

Biak Chin Par Lian (Chin Chin) beretter om påskefejringerne 2023 i Chin-menighederne:

I Lai Baptist Church i Ringe har de inviteret Za Thawng Cin, der er amerikansk ungdomspræst. Hele menigheden mødes fra skærtorsdag til påskelørdag til undervisning ved både dag- og aftenmøder. Påskedag er der gudstjeneste fra kl. 12 og bagefter er der festmåltid for hele menigheden.

Chin Baptist Church i Ringe er inviteret til påskefest hos menighedsmedlemmet Phun Mang og hans familie. De har inviteret hele menigheden! Chin Chin fortæller, at familien betaler alle udgifterne: Det er en tradition, hvor man viser taknemmelighed over Guds velsignelse, man giver med glæde og man deler med den menighed, man er en del af. Menigheden fejrer gudstjeneste påskedag kl. 12.30

Nordjylland Chin Church fejrer også påsken med møder fra skærtorsdag til påskelørdag – både dag og aften. Her kommer Ni Cia, kvindelig chin-præst fra Norge på besøg og underviser. Menighedens kasserer Van Hmun Thawng og hans familie holder påskefest for menigheden. Nordjylland Chin Church ser frem til at fejre dåb påskedag.

I Chin Bethel Church i Skjern er det forpersonen for menighedens kvindegruppe, Mah Khin Sui og hendes mand, der holder påskefest for menigheden. Der er fuld fart på påsken i Skjern med møder fra skærtorsdag til påskelørdag. Hver dag fra kl. 10 – 16 og igen kl. 18.30 . Taler og undervisning står den amerikanske chinpræst Van Ni for.

Påsken er ikke kun for de voksne i Chin Bethel Church: Menigheden inviterer også til  børnemøder og teenagemøder, hvor deres egen præst Emmanuel Cinzah og flittige børnekirkeledere står for festlighederne. Det giver god mening at have fokus på de yngste, når over halvdelen af de 235 deltagere i menighedens aktiviteter er børn og unge.

Dåb i påsken er en tradition

I påsken gentager Chin Baptist Church Esbjerg succesen fra juleferien med at samle menighedens børn og unge til Ungdoms Camp på Frøstruphave Efterskole. Menighedens egne præster og ressourcepersoner står for bibelundervisningen om frelsen i Kristus.

Menigheden har tradition for dåb i påsken – helst udendørs i en sø. Traditionen holder i år, hvor mange har ønsket at blive døbt. Hele menigheden holder også fast i de traditionelle gudstjenester langfredag kl. 15. og påskedag kl. 14.

Chin Chin slutter med at fortælle, at socialt samvær og fællesspisning altid er en del af chinmenighedernes fejring af kirkelige højtider.

Hvordan fejrer I påsken i din menighed? Med lige så meget fest og undervisning som i Chin-menighederne eller med ro, fordybelse og eftertanke alene eller i mindre grupper? Kommentarsporet er åbent og alle er velkomne til at bidrage.

.

Andre artikler om påske:

.

Kongen kommer på et æsel

 

 

 

Ikke den slags konge – og ikke den slags magt!

 

 

 

Giv din mening til kende