Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Om at blive døbt

Serie af samtaler med nydøbte

Om at blive døbt

Tre unge mødes i Korskirken inden fællesspisningen og spejdermødet for at fortælle om at blive døbt i troen på Jesus Kristus.

Lyt til artiklen her:

Åbn lyd i nyt vindue

Jonas Kjærgaard, lige fyldt 16 år, Karoline Juel Nilsson og Sofie Toft Mikkelsen, begge 15 år, har altid fulgtes ad i kirken, i søndagsskolen, spejdergruppen, kristendomsklassen og i dåbsklassen.

Karoline giver udtryk for, at det føltes rigtigt at blive døbt efter kristendomsklassen, hvor de fik en masse viden om, hvad det handlede om. Dåbsklassen satte endnu mere på plads, og alle tre besluttede sig for at blive døbt. Jonas siger: ”Vi har været i Korskirken hele vores liv, så det føltes meget naturligt at skulle døbes og blive fuldt medlem i menigheden.”

Samtale om troen?

De store trosoplevelser fylder ikke, men dåbsbeslutningen er en naturlig konsekvens, når man kommer i en baptistkirke. Der tales ikke meget om tro og følelser i spejderlivet, og det er generelt lidt svært. I kristendomsklassen og dåbsklassen er der rum for fortrolighed og mulighed for at drøfte spørgsmål både med præster og deltagere.

Alle tre kender voksne, som de medgiver at kunne tale med om troen, men samtalepartnerne er alligevel indsnævret til udover præsterne at være egne forældre, en nylig døbt søster/veninde og en enkelt spejderfører.

Konsekvenser for fremtiden

På spørgsmålet om, hvilken betydning beslutningen får for fremtiden, udbryder Sofie, at hun ikke kunne mærke noget lige bagefter, men alligevel blev hun lidt ramt: ”Nu er jeg faktisk medlem af menigheden.” De andre nikker: Det er godt at høre til.

Det er diffust at tænke fremtid. Jonas siger: ”Man ved jo ikke, hvad der sker i fremtiden, men jeg kan ikke forestille mig ikke at være en del af et menighedsliv.” Karoline og Sofie følger op: ”Det er en fast del af vores liv. Det ville være mærkeligt ikke at have en kirke at komme i.”

Døbt 1. oktober 2023 i Korskirken:
Jonas Kjærgaard, 16 år, Karoline Juel Nilsson, 15 år, og Sofie Toft Mikkelsen, 15 år.

Den nære fremtid byder i 2024 på K2, som er opfølgningen på det første kristendomsklasseforløb, og Jonas, Karoline og Sofie glæder sig meget til samværet med de unge, som de lærte at kende i det første forløb.

Giv din mening til kende