Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Ny bog om nadverteologi

Ny bog om nadverteologi

Hvad har Ny Testamente at sige om nadveren, som de første kristne forstod den, og hvad har det at sige os om nadveren i dag? Det er temaet for en ny bog fra Teologisk Forum i Baptistkirken i Danmark.

Teologisk Forum er en arbejdsgruppe i Baptistkirken i Danmark, bestående af Bent Hylleberg, Bodil Højbak Møller, Christian Bylund, Johannes Aakjær Steenbuch og Thai Hon Thin Tuep.

Vi kan nogle gange glemme, hvor vigtig nadveren er for det kristne fællesskab. Ifølge Ny Testamente holdt de første kristne nadver dagligt (ApG 2,46). Jesus’ måltidsfællesskaber var af afgørende betydning for hans tjeneste. I nadveren fortsætter det fællesskab mellem Gud og mennesker. Derfor kan der være god grund til at tænke over, hvad nadveren betyder også for os i dag. Med det udgangspunkt har vi skrevet Perspektiver på den kristne nadver.

Bogen, der kommer som en opfølger til Perspektiver på den kristne dåb, henvender sig til alle med interesse for nadverens teologi og praksis. I Perspektiver på den kristne nadver kaster vi lys over de mange aspekter af nadveren i Ny Testamente i lyset af evangeliet om Guds rige og Jesus som opstanden frelser og herre. Vi fortæller ikke, hvad man skal ‘tro og mene’ for at være rigtig kristen, men vi fremlægger en række perspektiver, som vi anser for væsentlige, og som vi håber kan sætte gang i samtale og refleksion over nadverens betydning.

Bogen fortæller også om nadverens historie samt aktuelle praktiske aspekter af nadverfejringen. I Perspektiver på den kristne nadver forsøger vi at samle de væsentligste perspektiver på nadverens teologi og praksis for at sætte gang i refleksion over nadverens mange betyd­ningslag. Bogen henvender sig således til alle, der interesserer sig for nadverens teologi. Vi håber, at vi udfordrer mange til en rigere forståelse af nadveren og til flere former for nadverfejringer.

Giv din mening til kende