Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Ny baptistgeneral i Europa

Alan Donaldson

EBF

Ny baptistgeneral i Europa

Skotten Alan Donaldson er både visionær, fyldt af Guds Ånd og Kristus-lig, sagde formanden for EBF om ny generalsekretær.

Alan Donaldson blev i Amsterdam i sidste uge valgt som efterfølger for Tony Peck, der har været generalsekretær for EBF, European Baptist Federation i 17 år. Alan har selv været med i EBFs arbejde siden 2010, hvor han blev generaldirektør for det skotske baptistsamfund. Den rolle udfyldte han frem til 2019.

Formanden for EBF de sidste to år – og han, som har ledt ansættelsesprocessen, Meego Remmel – kunne kun anbefale Alan: ”Alan Donaldson har en meget unik karakter; han har en Kristuslighed og er rigt åndeligt begavet.  Hans visionære lederegenskaber og hans erfaringer vil styrke både EBF og BWA (Baptisternes Verdens Alliance, som EBF er en del af). I ansættelsesgruppen var vi imponerede over hans evangelistiske og discipelskabende vision for baptister og mission i vores verden.”

Evangelist blandt børn

Alan har gennemført flere teologiske studier, senest en Master of Theology fra det amerikanske baptist-universitet Spurgeon. Før han læste teologi, var han i forretningsverdenen. Han har siden studierne arbejdet som evangelist blandt børn, været præst i skotske lokalmenigheder – som oplevede vækst under hans ledelse, han har været i Moskva, udsendt af Billy Graham Evangelistic Association, hvor han ledte et børneprogram. Og så var han altså de skotske baptisters leder igennem ni år fra 2010. Og den rolle sluttede med, at han var en fortrinlig vært ved EBFs rådsmøde i Skotland i 2019. Altså en person, der er lokalt forankret, har internationale erfaringer og dybt kendskab og kærlighed til den store baptistfamilie.

Alt kommer fra tilbedelsen

Alan skrev i sin ansøgning til jobbet som generalsekretær for EBF: ”I hver af mine roller, siden jeg forlod universitetet, har jeg haft til opgave at sætte den åndelige tone i en kirke eller et team. Igennem hele min tjeneste har jeg haft den åbenlyse forventning, at Kristus lever, og derfor tror jeg på, at han vil gennemføre sine planer i os og med os; at han hører vore bønner og inspirerer dem, at et engagement med ham må søges gennem Guds Ord og i tilbedelsen – og at dette er centralt for vores væren i verden. Det går forud for alt, hvad vi siger og gør.”

Han tiltræder med udgangen af oktober. Han bliver formentlig boende i Skotland, da EBF ikke længere har et kontor. Men IBTS, det teologiske studiecenter i Amsterdam, er ofte mødestedet, når europæiske baptister mødes. Og det var det også til det sidste rådsmøde for Tony Peck og det første for Alan som generalsekretær – eller dér, hvor han blev valgt.

Giv din mening til kende