Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Men lige nu er vi her

Menighedsstafetten

Men lige nu er vi her

Vrå menighed har sendt stafetten videre til Midtsjællands Baptistmenighed med spørgsmålet: ”Hvad gør I for at holde modet oppe?”

Menigheden blev stiftet i 1857 og var en af de første og største menigheder båret af et bondesamfund med mange karle og piger. Højeste medlemstal har været omkring 300. Nu er vi næsten 70 medlemmer.

Fællesskabsaften. Spisefællesskab.

Vi samles omkring 25-30 til gudstjeneste hver søndag, og det er medlemmernes trofasthed og offervilje, som bærer vores gode økonomi. Vi er absolut i en situation, hvor vi kan se, at vi ansvarsfuldt må forberede os på en afslutning som selvstændig menighed i Nyrup.

Vi kan se, at vi ansvarsfuldt må forberede os på en afslutning som selvstændig menighed.

Byens kirke

Jubilæumsfest. Nyrup Hornorkester.

Vi har som menighedsråd og menighed forsøgt – og forsøger stadig – at være byens kirke. Især har vi aktiviteter sammen med Nyrup Borgerforening, hvor vi har tre faste fællesskabsaftener om året med godt fremmøde.
Det er også blevet en god tradition med Senior Sommerdage hvert år i juni. Evangelisk Alliances bedeuge er også en fin anledning for fællesskab med nabosogne, frikirken i Stenlille og Missionsforbundet i Sorø.

Jubilæumsfest. Lars Jakobsen udklædt

Åbent hus

Vi har gode og store bygninger i Nyrup, som vi prøver at udnytte. Her holder Alzheimerforeningen, KLF og vores – gennem mange år trofaste – hornorkester deres møder. En aftenskole, LOF, er også indbudt. Kirkesalen egner sig godt til koncerter, og vi ser frem til en spændende søndag den 11. november med ‘The Spirit of New Orleans’.

Vi har som menighedsråd og menighed forsøgt – og forsøger stadig – at være byens kirke.

Projekter

Som det fremgår af projektmappen, har vi fastholdt vores støtte til Tabea (Tjernobylbørn), Børn i Cairo, Sat-7 og vores blad baptist.dk. Vi har derudover en god flok spejdere i den tidligere kirke i Skee. Vi har også en trofast gruppe kvinder i KvindeNetværket samt tre hjemmegrupper.

”Himmelske far!
Tak for, at jeg får lov til at leve som dit barn.
Du ved, hvor jeg er, og hvordan jeg har det.
Tak for, at jeg er i din hånd, både når jeg er glad, og når jeg er fortvivlet.
Når jeg hører og ser, hvad der sker rundt om, både nær ved mig og langt borte,
så er det svært at holde modet oppe.
Hjælp mig til ikke at glemme, at alle tider er i din hånd.
Tak for håbet, som du giver os, håbet om dit kommende rige,
og mens vi venter, så lad mig leve som kristen og tjene dér, hvor du vil have mig.”

Bøn af Knud Sørensen, citeret fra Kristeligt Dagblad

Jubilæum

Vi havde i 2017 et godt jubilæumsarrangement. Mange var involveret, og der var flere festlige indslag. Men det drejede sig jo om, at ’det, der var engang’!

Fremtiden

Modet fejler ikke noget, men vi må ansvarligt tage stilling til den reelle fremtid. Vi håber på en fælles gennemarbejdet løsning og satser på en kærlig og velovervejet ny struktur.

Men lige nu er vi her – og vi ønsker at bringe Jesus Kristus ud og at være byens kirke.

Menigheden sender stafetten videre til Aarhus med spørgsmålet: “Hvilke muligheder og udfordringer er der ved at være en storbykirke?”

Giv din mening til kende