Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Meget at arbejde med

Jørgen Johansen

Meget at arbejde med

Indtryk fra BaptistKirkens lederkonference 2022, ”Fremtidens kirke rækker ud”.

”Det er min første lederkonference. Jeg sidder i menighedsrådet, hvor vi alle blev enige om at deltage i konferencen, så vi kunne få en fælles reference og inspiration om konferencens emne ”Fremtidens kirke rækker ud!” fortæller Jesper Riis fra Korskirken i Herlev.

Jesper Riis

”Umiddelbart var min refleksion, at det er mærkeligt, vi altid skal trække kræfter udefra og ikke fra egne rækker. Men med åbent sind tog jeg afsted.

Jeg må krybe til korset og indrømme, at indlæggene under konferencen var meget inspirerende og der er meget stof, vi skal arbejde med for at sikre vores fremtidige kirke.

Spørgsmål som blev rejst blandt mange var: Hvordan kan vi lykkes med, at børn, teenagere og unge er en naturlig del af kirkens nutid – så de også er en del af kirkens fremtid? Hvordan bliver vores kirke en generationskirke og ikke kun for de perfekte?

På en måde er det både godt og trist, at uanset hvilken kirke vi kommer fra, kæmper vi alle med de samme udfordringer. Vi skal lære at inspirere hinanden for at sikre, at fremtidens kirke kan række ud til alle.

Så mine fordomme blev heldigvis ikke indfriet; Jeg er fuld af inspiration til, hvad vi kan og skal gøre.”

Mads Peter Villadsen

Kristendomslejre

Mads Peter Villadsen fra Brande Baptistmenighed siger:

”Konferencen var en stærk oplevelse med stor inspiration og god mulighed for samtale. En helt konkret udfordring i mange menigheder er, at der i alderen til kristendomsklassen kun er 1-2 årligt, og mange bor spredt. BBU og BaptistKirken bør sammen lave kristendomslejre for denne målgruppe.

Også Mads Peter fremhæver oplægget af Charlotte og Maria Thaarup om ”I Guds hus er der mange boliger”.

”Hvordan skal vores kirke så indrettes, så den kan være et hjem og samlingssted for alle?  Det var en øjenåbner med mange konkrete ideer, som vi fra Brande ser frem til at dele og drøfte med menigheden i den kommende tid.”

Johanne Kofoed Lundegaard

Sårbarhed og skrøbelighed

Johanne Kofoed Lundegaard fra Købnerkirken har følgende kommentar:

”Jeg synes, det var dejligt at opleve det store fællesskab og have mulighed for at snakke med mennesker fra mange forskellige menigheder. For mig var det bedste samværet og fællesskabet. Og så vil jeg fremhæve workshoppen ”Fremtidens kirke er kirke i sårbarhed og skrøbelighed”, som jeg synes var rigtig spændende og et vigtigt emne.”

Menighedsplantning

Og her er et indtryk fra workshoppen om menighedsplantning, som blev ledt af Lars Midtgaard fra Bethelkirken og Anders Hyldgård fra Pandrup:

Først et par begrundelser for, hvorfor man skal plante nye menigheder:

Et ønske om at blive kirke for de uperfekte, og at det er en del af vores kristne forpligtelse at plante nye menigheder.

DNA for en menighedsplantning bør være en frelsesforståelse, hvor Jesus er Vejen, Sandheden og Livet.

Det vil have stor betydning, hvis planterne er medvandrere, der er lyttende og støttende.

Der kan være mange grunde til at nye medlemmer ikke bare træder ind i bestående kirker. Vi skal alle prøve at forstå, at Gud har brug for alle mennesker, men at vi ofte udtrykker vores gudstro på meget forskellig måde. Mennesker kan derfor have behov for at dele tro med andre, der har samme udtryksform som dem selv. Derfor giver menighedsplantning god mening.

Vi kan glæde os over, at der er en arbejdsgruppe i Baptistkirken, der arbejder hårdt med dette emne.

Læs også ‘Hvorfor døber vi ingen?

Giv din mening til kende