Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
'Krop-Sind-Ånd'-messer

'Krop-Sind-Ånd'-messer

Messerne viser interessen for holistisk tænkning, spiritualitet, åndelig kontakt samt et utal af fysiske produkter

Landet over er der en vis – og måske også stigende – interesse for holistisk tænkning, spiritualitet, åndelig kontakt samt et utal af fysiske produkter, der hævdes på forskellig vis at have en positiv indflydelse på menneskets velbefindende. Det ses bl.a. i de messer eller udstillinger, som i flere år er afholdt i nogle af landets største byer, fx København, Ålborg og Århus.

Mystikkens Univers

I slutningen af 2019 afholdtes udstillingen ‘Mystikkens Univers’ over 3 dage i Østerbrohuset i København. Her præsenterede ikke mindre end 110 udstillere og behandlere sammen med 65 aktuelle foredrag og mini-kurser en meget bred vifte af tarot, smykker, krystaller, clairvoyance, astrologi, håndlæsning og meget mere – alt det, som mange sikkert vil betegne som tilhørende den okkulte verden. Og for adskillige hundrede besøgende er en entrébetaling på ca. 100 kr. åbenbart ingen hindring!

Det kristne budskab er både relevant og påkrævet i dette forum.

At møde søgende mennesker

‘Vise og besindige mennesker’ har heldigvis for mange år siden ment, at det kristne budskab både er relevant og påkrævet i dette forum. Missionsorganisationen Areopagos,  som især arbejder med religionsdialog, kristen spiritualitet, trospraksis og diakoni, har en stor stand, der stilles til rådighed for flere kristne tiltag som fx ‘I Mesterens Lys’ og ‘Den lyttende kirke’.

Alt, hvad der sker på standen, er gratis for den besøgende, som her mødes af et antal frivillige fra flere menigheder – heriblandt også baptister – der sammen med enkelte præster passer standen dagen igennem. Og her bydes så på en kop kaffe og en småkage, et lille hvil, forbøn for syge, healing af hjertet, meditation eller bare et lyttende menneske. Rigtig mange tager imod tilbuddet om en personlig samtale og en forbøn, og der er næsten hele tiden mange besøgende på fællesstanden.

Rigtig mange tager imod tilbuddet om en personlig samtale og en forbøn.

Nysgerrighed overfor Bibelen

Bibelselskabet er også en naturlig aktør her. Dels præsenteres Bibelen i mange udgaver, dels fortæller man generelt om Bibelselskabets formål og opgave. Ole Engel har i de senere år arrangeret og varetaget den opgave sammen med frivillige fra Bibelselskabet, og han fortæller, at man her ofte møder helt andre mennesker end i det traditionelle kirkelige miljø med overraskende stor spørgelyst og interesse for det åndelige.

Bogudgivelserne med hjælp til ‘Bedre forståelse af praktisk kristendom’ og ‘Større bibelkendskab’ er ret efterspurgte, så den helt nyoversatte Bibel på nudansk – ‘Bibelen 2020’, som udkommer sidst i marts – vil sikkert imødekomme et behov hos mange. Det store antal besøgende på Bibelselskabet stand peger i hvert fald på, at tilstedeværelsen fortsat er fuldt berettiget, og at ‘den kristne stemme’ er en ikke ubetydelig del af ‘Mystikkens Univers’.

En kommentar til "'Krop-Sind-Ånd'-messer"

Joyce Lizza Bargmann

kan fuldt ud tilslutte mig hele indlæg fra Ole Engel

29. februar 2020 kl. 12:31

Giv din mening til kende