Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Kio Awi Van Khawng valgt til BaptistKirkens ledelse

Kio Awi Van Khawng valgt til BaptistKirkens ledelse

Kio kom til Danmark som FN kvoteflygtning for 13 år siden, og han kom til at bo i Svendborg med sin kone Cia Pen og deres to børn Rem og Ngu. Cia Pen arbejder hos Kokken og Jomfruen. Rem er uddannet radiograf og arbejder i Esbjerg. Ngu læser biomedicin på Syddansk Universitet og er ligesom Rem flyttet hjemmefra. To børn mere, David (13 år) og Ruth (10 år), er kommet til siden. Kio synes, det er godt at være i Danmark og er meget glad for og stolt over nu at være blevet dansk statsborger.

Kio Awi Van Khawng er menighedsleder i én af de burmesiske menigheder i Ringe, Lai Baptist Church, og er lige valgt som næstformand i Chin Christian Association, Danmark. Formand og næstformand vælges forskudt for 3 år, så om 1½ år bliver han formand.

Veluddannet fabriksarbejder

Kio har en uddannelse som lærer og arbejdede 4-5 år i Burma, men den uddannelse kunne ikke umiddelbart godkendes i Danmark. Efter et par forsøg på at arbejde i børnehave og fritidshjem valgte Kio at arbejde på en møbelfabrik med at montere borde og stole: ”Så har jeg fri, når jeg kommer hjem!”
Dermed blev der også mere tid til at fokusere på familien, på børnenes uddannelser og til at have overskud til de mange aktiviteter i kirken og i fællesskabet med de andre chin-menigheder.

Kio har en uddannelse som lærer og arbejdede 4-5 år i Burma.

Leder i en lille menighed?

Familien følte sig godt modtaget i Svendborg Baptistmenighed. Med den som udgangspunkt dannede chin’erne efter seks-syv år deres egen menighed. Det gik dog ikke helt, som man havde drømt om, og menigheden måtte deles. For to år siden blev Kios menighed tilsluttet Baptistkirken i Danmark.
Kio er meget beskeden og mener, at menigheden er en mindre menighed. Men det er en menighed med mange aktiviteter og et stort børnearbejde. Der er 85 medlemmer plus en stor flok børn. Ca. 150 mødes til gudstjeneste foruden de 50 børn i søndagsskolen. Efter danske forhold kan det vel godt betegnes som en stor menighed!

Drømme for BaptistKirken

Kio har drømme for sit arbejde i BaptistKirken og glæder sig til at få indsigt i det hele.
Da chin’erne begyndte at deltage, var de 20-50, der deltog i missionsstævnerne. Nu er syv selvstændige chin-menigheder tilknyttet BaptistKirken, men der er ikke tilsvarende mange, der deltager i stævnerne, og der er ikke så megen kontakt imellem menighederne. Mange chin-medlemmer kender ikke meget til, hvad der foregår i BaptistKirken, og det vil Kio gerne ændre på.

Mange chin-medlemmer kender ikke meget til, hvad der foregår i BaptistKirken, og det vil Kio gerne ændre på.

Kio selv er meget glad for at være med i fællesskabet og har været med på stævnerne næsten alle årene. For nogle år siden blev han kraftigt opfordret til at stille op til valg til ledelsen, men der var mange opgaver i menigheden og chin-fælleskabet, der gjorde, at han ikke følte sig klar. Men nu er Kio rigtig glad for valget, og han glæder sig meget til at komme i gang med opgaven.

Kio ønsker at lære mere om BaptistKirken, og han ønsker, at chin-menighederne får større kendskab til det store danske fællesskab, men han kunne også tænke sig, at de etnisk danske menigheder lærer chin-menighederne bedre at kende.

BaptistKirkens ledelse fra venstre: Kio Awi, Vibeke Dalsgaard, Lotte Holm Boeriis, Per Beck, Lone Møller-Hansen og Torben Andersen

International mission

Kio har stor respekt for BaptistKirkens missionsprojekter i Rwanda, Burundi og Myanmar, og han vil meget gerne videreformidle sin viden om projekterne til egne menigheder for at øge interessen og deltagelsen i dem.

Integrationsarbejdet

Ud fra Kios interesser og herkomst er det meget nærliggende, at én af Kios hovedopgaver bliver at være med i integrationsarbejdet og følge udvalgets arbejde på ledelsens vegne.

Tillykke til Kio med valget, og må Gud velsigne ham i det arbejde, der nu ligger foran ham.

Læs også artiklen ’To liv under Guds ledelse’ om præsterne i Kios menighed

Giv din mening til kende