Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Jesus, kvinder og nordisk nærvær

Jesus, kvinder og nordisk nærvær

”Trætte, mætte og glade kunne vi alle vende hjem efter tre døgns oplevelsesmættet samvær, hvor fællesnævneren var Jesus, kvinder og nærvær.”

Susanne Andersen fortæller, at 52 faste deltagere og hertil 15–20 endagsgæster deltog i Kvindenetværkets Nordiske Konference i Sæby i den forgangne weekend. Sæby Spektrum var nogle skønne rammer med god plads, dejlig mad og et imødekommende personale.

Fællesskabet gennem hele weekenden har været uovertruffen

Foruden de danske kvinder var der to fra Finland, to fra Sverige og fem fra Norge og alle gav udtryk for, at det var et værdifuldt fællesskab, der blev udbygget gennem fælles oplevelser: bibeltimer med baptistpræsten Didi Oprenova fra Bulgarien, indlæg ved sognepræst og forfatter til ”Den mor, jeg var” Lotte Lyngby og journalist og forfatter af ”Jeg mødte Jesus” Charlotte Rørth, gudstjeneste ved metodistpræsten Charlotte Thaarup og hertil et væld af værksteder lige fra pilgrimsture, traveture i Sæby og omegn, maling på lærred og nyt fra Bulgariens kvindearbejde.

Second-hand tøj

De tre aftner var planlagt meget forskellige og medvirken af bl.a. Sæby Brass Ensemble, en kirkedansgruppe fra Langenæskirken i Århus, ”At lytte” fra Nørresundby med musik og digte og en hilsen fra Frederikshavns borgmester Birgit Hansen.

Der var både til fysikken, sjælen og følelserne

I pauserne var der mulighed for at handle second-hand tøj og brugte bøger og fine smykker, keramik-ting -alt sammen til fordel for kristent hjælpearbejde. Møntindsamlingen ”Fra netværk til netværk”, der dette år går til Bulgarien, fik således mere end kr. 6000,- på kontoen.

Noget at gå glip af

Lisbeth Emming fortæller: ”For første gang har jeg været med til et større arrangement i kvindenetværkets regi. Det er ellers ikke noget, jeg har gjort i. Jeg meldte mig i sin tid ind i netværket for at støtte op, og de 150 kr. om året er jo lige til at komme over. Nu har jeg haft en ovenud fremragende forlænget weekend.

Jeg var en af de yngste, og vi fra Odense nød at blive kaldt de unge piger – alle er 50-53 år. Fællesskabet gennem hele weekenden har været uovertruffen. Alderen har intet betydet. Vi synes, det er meget synd for dem på vores alder og yngre, at de er gået og går glip af de relationer og bånd, der bliver knyttet – både på en weekend som denne og på de enkelte dags-arrangementer, som er i Kvindenetværket.

Fællesskabet, sammenholdet og samværet hele weekenden igennem kan ikke fremhæves for meget

Programmet på weekenden var godt og alsidigt. Om formiddagen morgensang og fælles undervisning med to undervisere i korte moduler, så selv mit til tider rastløse sind kunne holde ved. Om eftermiddagen var der mange workshops, og vi kunne vælge to hver dag. Der var både til fysikken, sjælen og følelserne.

Næste år Brasilien

Jeg valgte havbadning, sang og bygåtur. Havet var en smule køligt, men frisk og dejligt og første gang jeg badede i havet i Danmark så sent på året. Vi lærte gode nye salmer og sange med tilhørende fortælling om oprindelsen af sangene, og vi fik set en del af kønne Sæby.

Fællesskabet, sammenholdet og samværet hele weekenden igennem kan ikke fremhæves for meget. Det er absolut grunden til, at jeg planlægger at tage med til Den Europæiske Kongres i Stavanger i 2021, hvor mange af os mødes igen.” Lisbeth slutter med en opfordring:

”Næste år står den på verdenskongres i Rio de Janeiro, hvor man sagtens stadig kan nå at melde sig til den danske tur!” Læs mere her.

En kommentar til "Jesus, kvinder og nordisk nærvær"

doris trudslev

tak for en flot artikkel.
fra en der var det en hel dag
kh Mig

8. oktober 2019 kl. 13:40

Giv din mening til kende