Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Indtryk fra sommerlejrene 2021

Indtryk fra sommerlejrene 2021

Aktiviteter, dejlig mad, fordybelse, fællesskab, glæde, Gud og stort engagement.

Det kunne være årets sommersynonymer for fantastiske sommerlejre som menigheder og spejdere flere steder i landet har arrangeret, enten fordi de følger traditionen eller fordi de har lavet alternativer til det store sommerstævne. Læs med på de dejlige beretninger og nyd skønne billeder, som giver et lille indblik i alt det, som alligevel ikke helt kan forklares, men som skal opleves.

Midtjyske Baptistmenigheders sommerlejr

Tekst og foto: Ida Grarup 

Endnu en fantastisk lejr ved Nybolejren i Holstebro hvor Midtjyske baptistmenigheders sommerlejr blev afholdt d. 26.-30. juli. Det var dejligt at kunne mødes igen, når vi måtte aflyse sidste år pga. COVID-19.

Skønt vejr og fantastisk fællesskab med Gud i midten. 25 børn,10 teenagere og lederne hyggede sig sammen med bibeltimer, sang kvarter og kreativitet, hvor alle bl.a. fik lavet en bålkappe samt lejrbål med masser af sang, lege og konkurrencer. Og så fik vi en masse lækker mad.

Den ene nat tog teenagerne på tur og sov i shelter, ligesom de også var på colorrun, som sluttede med en større vandkrig, hvor lederne selvfølgelig også blev overfaldet. Alle morede sig.

Det bedste: Alle de skønne sange, som ingen af os nu efter hjemkomst kan få ud af hovedet igen. Det bringer glæde og et fortsat fokus på Gud.

 

Baptistspejdernes Centerlejr 2021

Tekst: Astrid Melkær Andersen Foto: Astrid Melkær Andersen og Jacob Pihl

Gensynsglæde

3. juli 2021 kunne Baptistspejderne endelig mødes til Centerlejr på Øksedal! Efter et helt års udsættelse kunne det endelig lade sig gøre at samle 400 spejdere på en forsvarlig måde.

Det blev til en uge med alle de klassiske spejderaktiviteter: bål, pionering og hike, men lejrens stærkeste følelse var gensynsglæden.

Det var tydeligt, at de gamle spejdere nød at være tilbage på Øksedal og se spejdervenner fra nær og fjern.

De unge spejdere nød gensynet med sommerlejren, som på mange måder er spejderarbejdets slutrunde.

De dannede nye stærke venskaber, og de opdagede, hvorfor alle de gamle elsker Øksedal.

Selvom meget var som det plejer, ramte sommerlejren i år den uge, hvor fodboldlandsholdet skulle spille både kvart- og semifinale til EM. Man kan godt være både spejdere og fodboldfan.

Derfor bød lejren naturligvis også på først et improviseret kvartfinalearrangement, og til semifinalen var det helt store grej trukket frem. De turkise tørklæder ser godt ud sammen med de rød-hvide trøjer, og det er lidt nemmere at glemme nederlaget, når man står op til duften af bål!

 

Børnelejr på Holsterodde

Tekst og foto: Karen-Marie Pedersen

45 børn i alderen fra 8-12 år og 16 ledere mødtes til herlig Børnelejr på Holsterodde.

Lejren er et samarbejde igennem mange år mellem Baptistkirken, Missionskirken og Nexø Frikirke. Børn og Tro har været trækplaster i starten, og vi nyder stadig godt af at køre videre med deres program, som stille tid, bibelgrupper og familiegrupper.

Ester, David, Noa og Jesus var ”Bibelens Helte”, som Mette Grønbech-Dam underviste i om formiddagene.

Eftermiddagene gik med slikbod, vandgang, kreative aktiviteter, familieløb med opgaver og sport, ligesom traditionen med en rekord til Børnenes Rekordbog skulle indfries. I år havde vi mudderbad med efterfølgende tvungen vandgang i Østersøen.

Mad og kage skal der til, så Jesper Pedersen, som er køkkenchef, havde forskellige hjælpere på til bagning og hjemmelavet mad til stor glæde for alle.

Den helt store tradition er nybagte boller med glasur både til eftermiddags- og aftendrikken. Et par fødselsdage blev selvfølgelig også fejret med nybagte kagekoner.

Om aftenen efter flagsænkningen havde vi lejrbål med underholdning, hvor både børn og ledere var i sving, inden aftenen sluttede med godnathistorie i køjerne for de mindste og med undervisning og lovsang for de store i teltet.

Onsdag aften var der arrangeret storskærm i spisestuen, så kunne vælge mellem fodboldkamp eller bålhygge med snobrød. Derefter var der det traditionelle natteløb, som alle havde set frem til med stor spænding.

 

Bornholms Menighedslejr

Tekst og foto: Lone Møller-Hansen

Baptistkirken Bornholm holdt for første gang i mange, mange år en menighedslejr om sommeren. Menighedens lejr Holsterodde var udlejet, så det blev i spejderhytten Skrynan, der ligger fem km fra Rønne – og det blev gode dage.

Temaet for dagene var håb, og der blev talt, bedt, prædiket og undervist om håb. Der var to prædikanter udefra. David Allen fra Nexø Frikirke talte om Jesus som verdens håb – og om, at de mennesker, vi har brug for at dele vores håb med, altid er lige foran os.

Og Cæcilie Engell Jessen, der er sognepræst i Nylars og Vestermarie og gift med baptisten Johannes Aakjær Steenbuch talte bl.a. om håb imod håb. Når Guds håb taler ind i den menneskelige håbløshed.

Den oplever nogle af menighedens medlemmer især lige nu, nemlig burmeserne, som kunne fortælle om familiemedlemmer, der virkelig lider hjemme i Burma under forfølgelse og en bølge af Corona samtidig. Og hvordan den ene kvinde, Cho Cho, måtte gøre noget, og derfor laver burmesiske madpandekager, som hun sælger og indtægten støtter eksilburmeserne.

En lejr der osede af menighedens mangfoldighed – og håbet, der er alene i den virkelighed.

 

Bethelkirkens Sommerfestival

Tekst og foto: Astrid Melkær Andersen

For andet år i træk var hele Bethelkirken inviteret til sommerfestival. I år var rammerne lidt større end i 2020, og det var godt, for 80 deltagere havde meldt deres ankomst på hele festivalen, og derudover kom mere end 30 forbi én eller flere dage.

De fem dage på Aalborg Efterskole gik med spændende undervisning og vidnesbyrd, sjove aktiviteter for børn og teenagere, hyggelige aftenaktiviteter, et brag af en festaften, og en dåb i Limfjorden. Hele vejen i gennem var vejret godt, så der var gode muligheder for udendørs aktiviteter, vandkampe og badning i Limfjorden.

Bethelkirkens Sommerfestival blev igen i år en god mulighed for at danne venskaber på tværs af alder. Både børnefamilierne og de unge var stærkt repræsenterede, og mange internationale havde fundet vejen til fællesskabet. Det var en fornøjelse at være afsted som samlet menighedsfællesskab.

 

Vrå Baptistkirkes menighedslejr

Tekst: Anne-Marie Winther Foto: Maria Andersen

For andet år tog Vrå Baptistkirke på menighedslejr på Rebild Efterskole i uge 30!

Vi var mellem 55 og 65 personer i alle aldre, lidt på skift, fra mandag til fredag på en rigtig kirkefamilie-ferie.

Det er en stor kvalitet, når der er plads til både børn og ældres behov, og at de allerfleste fungerer godt i hinandens selskab. Der var nye familier med, som aldrig har været på en kristen lejr, og både børn og forældre gav udtryk for at de blev mødt med kærlighed. Andre sagde, at det var en ikke-krævende og afslappet lejr.

Efterskolen og dens omgivelser har de helt rigtige rammer for alle de sportsglade. Der blev klatret, cyklet, hoppet, svømmet og leget. Der blev lavet strækøvelser og Bibelmeditation.

En voksengruppe var på tur for sig selv med Annette Jensen fra Vårst som god guide både hos kunstner Bjarne Uhrenholt og ved Gravlev kilde og kirke.

Af øvrige aktiviteter var der hestevognskørsel, kanosejlads, guidet vandretur og kreativt værksted. Alt havde stor tilslutning. Særligt sjovt var disciplinen ”kagepyntning”. Mens et hold var på kanotur om formiddagen, pyntede det andet hold kager og omvendt om eftermiddagen. Der blev stillet mange fine ingredienser til rådighed, og man kunne fortjene eller vinde ekstra pynteting á la Den store Bagedyst. Alle lagkager skulle pyntes med et bibelsk tema, som de øvrige lejrdeltagerne skulle gætte, før vinderne blev trukket og kagerne blev spist til eftermiddagskaffen.

Det åndelige blandede sig med det praktiske gennem alle dagene. Ud over lagkager med bibeltema holdt vi Go’ morgen Gud og aftenmøde med herlig lovsang, og der var Bamsebibel for de små og morgenbøn.

Den eneste eksterne underviser i år var Nikolai Maksten, som arbejder for Youth For Christ og læser 3K i Aarhus sammen med vores ungdomsleder Iben Kragh. På tirsdagens aftenmøde fortalte en af menighedens kvinder sin rørende livshistorie. Det blev to meget givende aftner, hvor der var stor lydhørhed og respons.

OG der blev gode plads til samtaler og omsorg. Sådan må det være for en Kirkefamilie på ferie.

Giv din mening til kende