Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Hvad betyder bønnen for mig?

Serie om bøn

Hvad betyder bønnen for mig?

Alt, men det har den ikke altid gjort.

Jeg husker den aften, jeg havde besluttet at prøve det med Gud og Jesus. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle gøre det, men heldigvis var der en god ven, som var parat til at hjælpe. Han forklarede hvordan, ja, han sagde endda ordene, som jeg kunne gentage.

Et anderledes liv

Det var min første bøn, og den ændrede mit liv. Det hele blev vendt op og ned, for nu kunne jeg nærme mig Gud i bøn. Bøn har siden har været en fast del af mig liv. Jesus siger: ”Indtil nu har I ikke bedt om noget i mit navn. Bed, og I skal få, så jeres glæde kan være fuldkommen.”[1]

En daglig glæde

Siden jeg blev gift, har jeg hver morgen ved morgenbordet bedt sammen med Lise, og da børnene var hjemme, var de også med. En dejlig måde at begynde dagen på.

Det er også godt at bede alene.

Det er også godt at bede alene, hvor det kun er Gud og mig, der er sammen. Hver dag efter frokost sætter jeg mig i min magelige lænestol og læser i min Bibel. Her bruger jeg den metode, der hedder: Bed dig glad. 

G: Gud, opmærksomhed på at være sammen med Gud

L: Lovprisning af Gud

A: Bøn for andre

D:Bøn for dig selv

Så bliver bønnen ikke en tung pligt. Det bliver en glæde at bede. Forventningerne bliver større; og det er faktisk lettere at lægge mærke til svarene.

Også en mulighed for dig

Du behøver ikke gøre, som Jesus gjorde: ”Ganske tidligt, mens det endnu var helt mørkt, stod Jesus op, og han gik bort og ud til et øde sted, og bad dér.”[2]

Bøn bliver tit opfattet som nogle fine ord, som kun præsten kan præstere. Men du kan sige alt til Gud lige nøjagtig, som du føler og har brug for. Det gælder, både når du er glad, og når livet gør ondt. Bøn er altid den bedste udvej.


[1] Johannes-evangeliet kap. 16, vers 24

[2] Markus-evangeliet kap. 1, vers 35

Giv din mening til kende