Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Ind for Guds ansigt

Ind for Guds ansigt

”Nej, det er ikke nødvendigt. Jeg bad for alle mine kære i går med navns nævnelse – en fri bøn. Det er ethvert kristent menneskes ret. Det må man ikke tage fra dem.”

Den bemærkning faldt som svar på mit forslag om bibellæsning og bøn, mens jeg sad ved siden af min far i hospitalets modtagelse. Han var netop blevet nærværende efter flere timers bevidstløshed.

Ethvert kristent menneskes ret

Troen har givet os det privilegium, at vi frit kan henvende os til Gud. Og vores far og ven og tillidsmand i det høje vil lytte til os og tage os alvorligt. Det er ingen ringe ting at have direkte adgang til Gud, der skaber, sætter os fri og fornyer den hele verden. Især ikke, når vi trygt kan regne med, at Gud hører, hvad vi siger og tænker – uden nogen form for filter.

Gud hører, hvad vi siger og tænker – uden nogen form for filter.

Tradition for fri bøn

Den frie bøn har altid kendetegnet baptister. Det er en ret for ethvert kristent menneske. Det har også altid været en forventning, at vi alle kan formulere en fri bøn både på egne og på menighedens vegne. Og især har det været en fælles forventning, at vi gør det – at vi er et bedende folk.

Erfaringer med bøn

baptist.dk beskæftiger sig denne gang med bøn. Vi har talt med mennesker om bønnens betydning i deres liv og med andre mennesker om deres erfaring med andre former for bøn end den frie. Hvad gør det ved os, når vi beder tidebønner, Kristus-krans, i forvejen formulerede bønner og tager på retræte – den vellykkede retræte er netop samvær med Gud, altså bøn. Hvordan påvirker de forskellige former os?

Det er dit – tag det til dig

Vi inviterer dig ind i andre menneskers erfaringsrum. Du har en mulighed for at læse og lytte til andres erfaringer og tage ved lære af dem. En mulighed for at udvikle dit eget bønsliv – ved at gå ad gammelkendte stier eller vandre ad helt nye veje. Veje, der fører ind i Guds nærvær.

Giv din mening til kende