Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Hvad skal vi erklære?

Landskonference 2, 2018

Hvad skal vi erklære?

BaptistKirken gik lørdag i gang med at finde ud af, hvad vi skal fokusere på de næste fem år – den såkaldte Fælleserklæring.

Mette Holmgaard fra Bethelkirken i Aalborg satte kompetent samtalen i gang på Landskonference 2 (LK2) 2018 lørdag den 24. november. Her blev 120 deltagere inddelt i 14 grupper. Hver gruppe bestod af ca. otte personer fra mindst tre kirker.

Hver gruppe fik tre A3-ark, hvorpå der var trykt 17 overskrifter, som hver især kunne være en af overskrifterne på den kommende Fælleserklæring.

Mette Holmgaard

Skal det handle om menneskerettigheder, at hjælpe mennesker i nød, økonomi eller teologi? Eller noget helt femte? Diskussionen var livlig. Hver gruppe valgte op til fem overskrifter, som de definerede og beskrev styrken ved.

Nu skal Mette gennemgå alle tilbagemeldingerne og fremlægge dem for ledelsen. Der skal vælges tre-fem overskrifter for fælleserklæringen. Overskrifterne i den nuværende Fælleserklæring er Samtale, Udrustning og Efterfølgelse.

Ejerskab

At BaptistKirken skal have en Fælleserklæring, fremgår af vedtægterne, og den skal revideres hvert femte år. Første Fælleserklæring blev til i 2009, og den blev blot godkendt igen i 2014. Nu er arbejdet begyndt helt forfra.

”Vi ønsker, at menigheder og enkeltpersoner skal have ejerskab for Fælleserklæringen. Vi skulle gerne løbende de næste år se, at menighederne arbejder med det, der står i Fælleserklæringen. Samtidig skal ledelsen og alle udvalgene kunne bruge Fælleserklæringen som en strømpil, når vi skal prioritere ressourcer, både menneskelige og økonomiske fra 2019 til 2024,” siger generalsekretær Lone Møller-Hansen. Hun var glædeligt overrasket over den entusiasme, som LK2-deltagerne lagde for dagen i lørdags.

På regionale møder i februar og marts skal der fyldes konkret indhold ind under de valgte overskrifter, som ledelsen ud fra gruppernes notater vælger af fokusere på.

De regionale møder er i Roskilde den 25. februar, i Bethelkirken i Aalborg den 5. marts og i Brande den 6. marts. Alle dage kl. 19.00-21.30.

Giv din mening til kende