Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Hvad er det at være dansk?

Hvad er det at være dansk?

Jamie Lynn Cunningham:

  • født og opvokset i USA
  • har boet i Danmark i 20 år
  • gymnasielærer i engelsk og religion
  • erfaring inden for sprog, kultur og integration
  • afventer afgørelsen på dobbelt statsborgerskab (søgte i maj 2017)

Danskhed har præget mange debatter og lovforslag i de seneste år, og det vækker stærke følelser og meninger blandt landets brogede befolkning. Men hvad vil det sige at være dansk? Især, hvis man hører til en minoritetsgruppe som baptisterne gør?

I 2016 satte daværende kulturminister Bertel Haarder en indsamling af samfundsværdier, traditioner og bevægelser, der former og binder danskerne sammen, i gang. Den hedder Danmarkskanonen[1] og indeholder ti værdier, som er karakteristiske for Danmark og væsentlige for fremtidens samfund: den kristne kulturarv, det danske sprog, foreningsliv og frivillighed, frihed, frisind, hygge, kønsligestilling, lighed for loven, tillid og velfærdssamfundet.

Kulturministeriet og Undervisningsministeriet har ovenikøbet udarbejdet et undervisningsmateriale, som især bruges i undervisningen af ’nydanskere’, selv om kun udskolingen og gymnasiet nævnes på hjemmesiden.

Danmarkskanonen er rammen for dette nummer af baptist.dk, og vi kigger nærmere på kunstværket med baptist-briller. God læselyst!


[1]   www.danmarkskanon.dk

Giv din mening til kende