Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Gud bevare kongen

Hasse Nielsen

TORSDAGSTANKE

Gud bevare kongen

Ord har betydning – især når de kommer fra hjertet hos den person, der taler. Ord kan skabe, hvad de nævner. Mennesker med noget på hjerte får vores umiddelbare opmærksomhed – også når det gælder tro.

Dronning Margrethe II har ikke været for fin eller åndelig blufærdig til at tale om sin kristne tro og Guds hjælp i hendes liv. For mig har det virket ægte og som en bøn fra hjertet, hver gang hun sluttede sin nytårstale med ordene: Gud bevare Danmark. Det blev endnu stærkere, da hun sluttede sin sidste nytårstale med tilføjelsen: Gud bevare jer alle sammen. Det var et rørende øjeblik.

Jeg må tilstå, at jeg også blev berørt, da jeg på TV så klippet fra dronningens sidste statsråd og tronskiftet ved hendes underskrift på abdikationen og overdragelsen af kongemagten til hendes søn, kong Frederik X. Før dronningen går ud ad døren, vender hun sig og siger: Gud bevare kongen. Det var ord fra hjertet. Det var stærkt. Må den bøn også blive en af vores bønner i ny og næ – selvom vi som baptister ikke har en gudstjenesteliturgi, hvor vi skal bede for kongehuset!

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

Giv din mening til kende