Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Dejligt fællesskab med noget på pindene

Strikkefællesskabet

Dejligt fællesskab med noget på pindene

Strikkefællesskabet begyndte i sensommeren 2023 på initiativ af tre gæve kvinder fra Baptistkirken Nørresundby|Vodskov. Inspirationen kom fra Strikkeklubben i Købnerkirken

Lyt til artiklen her:

Åbn lyd i nyt vindue

Strikkefællesskabet mødes én tirsdag aften om måneden. Man samles om et fælles projekt: At strikke “små bamsevenner” – små strikkede dukker eller bamser – som kan skabe glæde hos børn, der skal med ambulancen eller har pårørende, som skal med ambulancen.

“Bamsevenner” fra Nørresundby

Samarbejde med virksomheden PreMed

Et fint samarbejde er indgået med iværksættervirksomheden PreMed, som udleverer disse lommevenner til børnene. De ser glæden og den tryghed, det giver børnene at få sådan en lille gave, når situationen ellers ikke lige er så rar.

Mange forskellige deltagere

Da Strikkefællesskabet mødtes første gang i september 2023, kom der 21 kvinder i forskellige aldre. Nogle fra andre kirker i byen, andre som kendte én fra kirken eller synger i kirkens gospelkor.

Der kom endog to fra Ukraine, så sprogkundskaberne kom på prøve i forhold til at forklare strikketeknikken på engelsk. Siden er der bl.a. kommet en kvinde, som for nyligt er flyttet til byen. Hun er glad for at strikke, så da hun så en plakat om Strikkefællesskabet i en af byens butikker, ja, så var det jo en god måde at få et nyt netværk på.

Målet var på plads

De tre initiativtagere, Ellen Stærkind, Inger Kjelgaard Quortrup og Annette Læssøe, lancerede idéen om bamsevenne-projektet og sagde lidt i sjov, at “hvis vi når 100 ”bamsevenner” inden jul, ja, så vil Strikkefællesskabet også køre videre efter jul.”

Der strikkes “bamsevenner” på livet løs

250 ”bamsevenner” inden jul

Der er vist ingen tvivl om, at fællesskabet fortsætter, for til jul var der strikket flere end 250 små ”bamsevenner!” Der er blevet strikket og monteret ”bamsevenner”, både når man er sammen og også mellem møderne.

Bamserne er lige så forskellige, som vi er som mennesker, og det er i øvrigt ikke et krav, at man skal strikke bamser for at være med i Strikkefællesskabet. Man må gerne tage sit eget håndarbejde med – eller man kan hjælpe med at fylde og montere bamserne.

Møderne begynder med en kort andagt og en bøn. Herefter går snakken livligt, mens strikkepindene klirrer. En deltager fortalte, at hun kunne nå at strikke det meste af en bamseven, mens hendes mand tilberedte aftensmaden.

Torben Rold fra virksomheden PreMed er på besøg for at hente “Bamsevenner”

Besøg fra PreMed

I begyndelsen af januar var områdechef Torben Rold fra PreMed forbi for at hente alle de mange fine og forskellige bamsevenner, så de kan komme til at sprede glæde hos børnene.

Fra Strikkefællesskabet lyder det: ”Vi håber, at bamsevennerne må sprede samme glæde, som vi har haft ved at strikke dem!”

Hvis du vil vide mere om Strikkefællesskabet i Baptistkirken Nørresundby|Vodskov, er du velkommen til at kontakte Ellen Stærkind på e-mailadressen ellen@staerkind.dk

Læs mere om Strikkeklubben i Købnerkirken

Giv din mening til kende