Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Et godt mix

Et godt mix

Efter næsten ni år takkede generalsekretær Lone Møller-Hansen af og overlod posten til Torben Andersen. Det blev markeret med en reception mandag på Amager, hvor ca. 40 deltog og der var repræsentanter fra brede dele af kirkelivet og fra Sverige. Det blev også en markering af den nødvendige spænding og samspillet mellem det lokale og det nationale kirkeliv.

”Mission sker i menighederne og ikke på nationalt niveau,” erklærede biskop i Metodistkirken i Norden og Baltikum, Christian Alsted.

Og fortalte en historie fra Amerikas kolonisering om, hvordan man troede, at det vestlige Nordamerika så ud som det østlige. Efter at have roet til Mississippis udspring i kano troede spejderne, at man skulle finde et andet vandløb og sejle nedad. I stedet fandt de Rocky Mountains og de gamle redskaber (kanoerne) måtte kasseres og der måtte nye metoder til.

”Sådan er det at være kirke i dag. De redskaber og metoder, vi tidligere har brugt, virker ikke længere. Der skal nye til,” konkluderede han.

Han og andre talere glædede sig over, at både Lone og Torben har fødderne solidt plantet i deres lokale menigheder, mens de har eller skal bestride tjenesten som generalsekretær.
Der blev sagt mange rosende ord om Lones tjeneste og der blev givet mange velsignelser over både hendes og Torbens fremtid.

Hurtig, varm og langtidsholdbar

Den forhenværende formand Bent Hylleberg, der har kendt Lone og hendes mand Jesper siden før de blev gift, betegnede den afgående med tre ord: Hurtig (somme tider lidt for hurtig), varm og langtidsholdbar.

Efter generalsekretær i Danske Kirkers Råd Mads Christoffersen havde holdt sin tale, kunne man med rette synge ”Den lille Lone med paraplyen” – hun blev kendt for at være paraplyholder ved åbningsgudstjenesten ved de Himmelske Dage i Herning tidligere i år.

Fra Sverige repræsenterede Sören Carlsvärd det svenske Baptistsamfund og Equmenia Kyrkan, som sammen med andre satte ord på det økumeniske engagement, som Baptistkirken i Danmark er kendetegnet af.

Tak for BaptistKirken

”Vi i et af de yngste kirke-fællesskaber i Danmark, Vineyard, ser op til BaptistKirken og de landvindinger, I har gjort i tidens løb,” sagde Hasse Falk Jakobsen, der også repræsenterede FrikirkeNet.

Der var mange andre, der tog ordet og skriftlige hilsner fra menigheder og både BWA og EBF. Afslutningsvis skulle Torben og Lone give hinanden en symbolsk gave. Lone fik af Torben et spejl, så hun ikke følte sig alt for alene på Bornholm, en bog om 49 kendte danskere, der fortalte om vendepunkter i deres liv; ”Tak skæbne” – og et glas bornholmske lakridser.

Lone gav Torben et nummer af ”Ud og Se” med DSB – og sit (BaptistKirkens) rejsekort. Selv har hun oftest taget toget, fordi hun så også kunne arbejde undervejs. Mens Torben formentlig vil tage sin bil fra Hjørring…

Således blev receptionen også en markering af BaptistKirkens nationale og internationale anerkendelse – rodfæstet i menighederne. BaptistKirken er bedre rustet end længe, for ved receptionen blev det også fejret, at Jan Kornholt, der var generalsekretær før Lone, er tilbage i tjeneste som menighedskonsulent, og Lone fortsætter som kommunikationsmedarbejder. Det er altså et styrket team (med to forhenværende og en nuværende generalsekretær), der er klar til udfordringen i at finde nye veje i mission i dette post-kristne samfund.

3 kommentarer til "Et godt mix"

Lone

Kære Sonja
Jeg er glad for at du synes artiklerne her på siden er spændende og at du har lyst til at stifte nærmere kontakt til en baptistmenighed. Du kan skrive til mig (lone@baptistkirken.dk), så kan jeg sætte dig i kontakt med din nærmeste baptistkirke.

22. oktober 2019 kl. 12:57
Sonja Grosbøl Petersen

Baptistkirken ! Søger kontakt dertil .

11. oktober 2019 kl. 09:33
Sonja Grosbøl Petersen

Spændende og vil bruge baptistkirkenen !

11. oktober 2019 kl. 09:17

Giv din mening til kende