Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Der er nok at brokke sig over

TORSDAGSTANKE

Der er nok at brokke sig over

En morgen, på min cykeltur på vej til arbejde, skal jeg dreje til venstre i et kryds. Modsat mig er bus 1A også på vej til venstre.

Mit venstresving er nok lidt forhastet, og jeg når at tænke, at nu får jeg nok øje på en morgensur buschauffør, der synes cyklister er nogle knaldhætter, men jeg får øjenkontakt med en smilende buschauffør, der havde set mig, og med et nik viste, at jeg gerne måtte fortsætte.

Jeg blev i godt humør, for på et splitsekund gjorde vi hver vores til at få en god dag, et smil, et vink, et ”jeg har set dig”.

Der er nok at brokke sig over, især i trafikken, men den morgen blev jeg mindet om, at der også er virkelig meget at smile over.

Jeg kan ikke finde noget sted i Bibelen, hvor Jesus mener noget om brok – det er nok en overfortolkning at sige, at det er fordi, det skal vi bare lade være med. Men lige denne morgen vælger jeg at tro på, at det er fordi, vi grundlæggende er sat i verden for at gøre godt, smile og se hinanden. Også i de helt korte møder.

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

En kommentar til "Der er nok at brokke sig over"

Jamie Lynn Cunningham

Det gør netop en KÆMPE forskel at blive set og givet plads til, frem for fordømt og irettesat. Det er det Nye testemente netop fyldt med eksempler på!

Jesus stopper Martha fra at brokke sig over Marias manglende overholdelse af datidens kønsroller og kulturskikke.

Jesus fortæller historier, hvor hykleriet bliver tydeligt, når farisæerne bruger ‘micro-aggressioner’ til at brokke sig over den fattige enke/tolderen.

Jesus viser gang på gang, at brok er når nogen hævder sig over andre og deres ret til at eksistere som de er, frem for at se dem og møde dem med nysgerrighed og plads.

Brok ekskluder og demoniserer andre. Jesus gik ind for inklusion og nåde… for han accepterede på ingen måde udnyttelse og bevidst eksklusion af dem, der var anderledes.

Bare se på, hvor vred han blev på vekslerne… han smadderet deres virksomhed!

2. maj 2024 kl. 09:12

Giv din mening til kende