I de seneste 13 år har CBC haft et fantastisk samarbejde med den lokale folkekirke, Kvaglund Kirke. Moses Lal Bawi Peng, præst i CBC, fortæller, om samarbejdet:
”Vi er blevet behandlet virkelig godt,” fortæller Moses og fortsætter: ”Vi har aldrig betalt noget for at låne kirken. Men det er ikke kun et praktisk samarbejde, det er også et stærkt fællesskab. To gange om året har vi fælles gudstjeneste, hvor både folkekirkepræsten og vores præst prædiker.”
I takt med at CBC er vokset de senere år er ønsket om mere plads til aktiviteter også vokset. Og især plads, som man selv kan bestemme over, er blevet et stort ønske.
Visionerne er på plads
Et hurtigt tjek i BBR-registret viser, at CBC nu råder over 2.164 m2 plus det løse! Der er store visioner for den nye kirke på Randersvej. 450 m2 er reserveret til kirkesal og planerne for den 900 m2 store lagerhal er også klar.
”Vi har på mange måder en anden kultur” forklarer Moses og fortsætter: ”Vi samler gerne chin-folk fra hele landet til seminarer og undervisning, men også til sociale arrangementer som fx bryllupper. Vi mangler lokaler, hvor det er muligt. Men lokalerne skal også bruges til stævner for vores børn, så de kan mødes på tværs.
Vi har store visioner for kirken. Vi vil gerne have, at det bliver et kultur- og kirkecenter.”
Myndighederne spiller med
Den nye ejendom giver plads til alle de aktiviteter, menigheden kan drømme om – og flere til. Men hvordan forholder det sig med myndighedstilladelser, når man ”konverterer” en computerforretning til kirke?
Moses fortæller, at der er udfordringer:
”Vi har fået byggetilladelse fra kommunen, men vi venter fortsat på afklaring med brandmyndighederne. Vi undersøgte allerede inden købet, om lokalplanen gav mulighed for at bruge lokalerne til kirke. Kommunen synes, det er meget alternativt at bruge lokalerne til kirke, men lovede, at det ikke ville give problemer.”
Økonomien
Visioner gør det ikke alene. Der skal også økonomi til at realisere visionerne. Moses fremhæver, at der er en stærk tro på projektet i menigheden: Mange familier og enkeltpersoner har allerede lovet at bidrage indtil projektet er realiseret.
Moses fremhæver også samarbejdet mellem ni danske chin-menigheder i Chin Christian Association in Denmark (CCADK). Et samarbejde, der også betyder, at man støtter hinanden økonomisk. CBC har oplevet samme udfordringer med at optage kreditforeningslån som andre frikirker. Først efter forhandlinger med flere banker og sparekasser i Esbjerg, fik man et samarbejde i stand med Frøs Sparekasse i Esbjerg, der sikrede, at økonomien faldt på plads.
Kulturforskelle i praksis
I forbindelse med de økonomiske udfordringer med kirkekøbet undrer Moses sig over kulturen i BaptistKirken i Danmark:
”Selv om vi er selvstændige menigheder har vi et fællesskab i BaptistKirken i Danmark (BiD) ligesom vi har i CCADK. Nu har chin-menighederne købt tre kirker i Danmark og vi er lidt overrasket over, at BiD ikke støtter økonomisk i sådanne situationer.”
Moses pointerer, at chin-menighederne har en kultur, hvor fællesskabet ikke kun er socialt, men også økonomisk, når troens visionerne skal realiseres.
Og så er der lige naboerne…
”Jeg vil lige tilføje noget, der er meget mere spændende” lyder det fra Moses, da interviewet er ved at slutte:
”Vores naboer på Randersvej 32 – de er muslimer! Der ligger en moske! Så det er ligesom i Jerusalem!”
Naboerne er enige om, at fredelig sameksistens er vejen frem for ”det ny Jerusalem” på Randersvej.
Giv din mening til kende