Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Sommerlejr i det midtjyske

Sommerlejr i det midtjyske

Igennem mange år er der blevet holdt sommerlejr for børn og teenagere i de midtjyske menigheder i den første uge af skolernes sommerferie.

Sommerlejren i 2018 er fra d.30/6-4/7 og afholdes på Nybo-lejren Sdr. Nybolejr 4, Tvis 7500 Holstebro.
Se hjemmesiden sommerlejr.jimdo.com.

Det skete også i 2017 hvor en flok glade og forventningsfulde børn og teenagere mødtes lørdag den 24. juni i en hytte lidt uden for Holstebro. Der var aktivitet lige fra starten – der skulle sættes telte op, pakkes ud og gøres hyggeligt i teltene eller på sovesalen. Der deltog 30 børn, 16 teenagere og ca. 19 ledere samt deres mindre børn.

Børnene og teenagerne kom fortrinsvis fra Silkeborg, Brande, Holstebro og Skjern. Det var en skøn blanding af danske, burmesiske og afrikanske børn. Alle var i højt humør. Der blev sagt goddag til gamle venner og de nye blev set an. Alle kom hurtig i snak.

Venskabstema

Inden mor og far blev sendt hjem, var der lige tid til en kop kaffe. Flaget blev hejst og vi øvede os i hinandens navne gennem forskellige lege. Alle – både børn og teenagere – blev delt op i hold, og gennem ugen var der forskellige praktiske opgaver og pligter for holdene. Efter navnelegene var der inviteret en danser, der kunne få os til at grine sammen og lærte os et par dansetrin.

Temaet for lejren var “Venskab”. Det prøvede vi at viderebringe igennem bibeltimer og andre aktiviteter.
Lejren var opdelt, så børn og teenagere havde bibeltimer hver for sig. De fleste andre aktiviteter blev lavet i fællesskab. Teenagerne havde dog ekstra lejrbål om aftenen og var på natløb.

Hver dag var der sangkvarter kl. 17.00, hvor vi sang glade sange og så en tredjedel af en film. Det var godt lige at få lov til at hvile sig og slappe lidt af!

Om aftenen var der lejrbål, og sommervejret viste sig fra sin gode side, så vi kunne holde det udenfor hver aften.

I bibeltimerne hver formiddag prøvede vi at holde en rød tråd og fortælle om Jesus. Det skete med mange gode sange, fortællinger på en forståelig måde, samtaler og lege.

Workshops

Søndag og mandag eftermiddag var der forskellige workshops: Vild med ild; De kreative; Naturpatruljen; Store nørd; Den store bagedyst samt Musik, sang og band.

Det var en stor succes – der blev lavet brandøvelser, kurveflet, sjove og lde forsøg, bagt lækre boller, lært nye sange og meget mere.

Tirsdag eftermiddag var vi på et lille løb, og der blev senere spillet fodboldkampe.

Og så skulle der gøres klar til festaften – der blev dækket bord og pyntet op. Festtøjet kom på, håret blev sat i salonen, neglelak lagt på, sminket og fødderne fik fodbad.

Dejlig festaften

Vi sad ved et veldækket bord i det store telt. Det var som at være til en fin fest, vi sang sange og legede lidt. Hyttens spisesal var pyntet op med både lysshow og røgmaskine. Der blev serveret både popcorn og slushice og danset til børnelovsange og andet musik.

Når musikken og dansen blev for meget, kunne man benytte sig af flødebollemaskinen udenfor, spille forskellige spil eller spise en nybagt vaffel. Det var en rigtig festlig aften, hvor alle havde det sjovt sammen.

Farvel og på gensyn

Onsdag var sidste dag, hvor vi har en fast tradition om at være i svømmehal/badeland om eftermiddagen.  Så har børnene jo også være i bad mindst en gang på lejren!

Efter aftensmad kom forældrene og vi samledes om lejrbålet, hvor vi sluttede af sammen, så forældrene havde mulighed for at opleve lidt af stemningen og alt det gode, vi havde oplevet sammen i løbet af lejren. Og så blev der sagt farvel og på gensyn.

Vi tog godt trætte hjem men havde alle en masse gode oplevelser og nye venskaber med i bagagen samt et stort ønske om gensyn.

Giv din mening til kende