Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Ny debat-sektion

Ny debat-sektion

Efter lancerering af denne side kan alle med en forbindelse til nettet læse artikler, kommentere og deltage aktivt i de emner, vi tager op. Men udover sektioner som ’teologi’, ’personer’, ’kirkeliv’ og ’internationalt’ har vi i redaktionen valgt at tørre støvet af en gammel baptistisk tradition med sektionen ’debat’.

 

Fremover vil alle kunne sende debatindlæg til redaktionen, og vi vil have et fast panel af debattører, der skal repræsentere de forskellige teologier, holdninger og synspunkter på aktuelle problemstillinger i samfundsdebatten. På den måde vil baptist-røster også få en platform at komme til udtryk på.

Det er i sig selv ikke nyt. ’Back in the old days’, da baptist.dk var et ugeblad, der selvsagt blev udgivet meget hyppigere end det nuværende, var der en levende debat om aktuelle emner. Man sendte et læserbrev ind, og hvis det blev trykt, kunne en uenig debattør sende sit læserbrev ind, der så blev trykt ugen efter.

Et broget kirkesamfund

Baptistkirken er et kirkesamfund med forskellige holdninger til mange emner. Det er et faktum – og det bliver højst sandsynligt ved med at være sådan. De seneste 10 år – i hvert fald – har vi ikke haft mulighed for at lufte vores forskellige holdninger, og jeg vover den påstand, at det har skabt øget fragmentering i vores kirkesamfund.

Det gode, ved at debatten får mere liv, er, at det kan skabe mere samtale på tværs.

Vi er forskellige, men det er bedre at høre direkte fra ham, du er uenig med, end rygter om det ene, andet og tredje. Det gode, ved at debatten får mere liv, er, at det kan skabe mere samtale på tværs – frem for kun samtale i små forskellige lejre.

Meget af tiden på landskonferencerne er også blevet brugt på forskelligt, som mere hensigtsmæssigt kunne være diskuteret på baptist.dk’s debatsektion.

Redaktionens dybfølte ønske er, at debatsektionen ikke bliver en kampplads, men et sundt og vitaliserende element for BaptistKirken.

Giv din mening til kende