Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Modkraft – FrikirkeNets lederkonference 2023

Astrid Melkær Andersen

Modkraft – FrikirkeNets lederkonference 2023

På FrikirkeNets årlige lederkonference mødes kirkeledere fra det meste af frikirke-Danmark for at ”få fyldt inspiration på tanken” og netværke med hinanden

Den 10. og 11. november dannede Mariager Høj- og Efterskole rammen for lederkonferencen under temaet Modkraft. Gennem halvandet døgn gav taler, debatter og samtaler forskellige vinkler på, hvad mod er, og hvordan vi finder kraften til at være modige.

Mod!

Ruben Andersen-Hoel skød konferencen i gang med et engageret oplæg om forskellige typer mod. Vi taler om én type mod, når en kvinde som Pamela Anderson går på den røde løber uden make-up. Vi taler om en helt anden, nærmest dumdristig, type mod, når vi ser i karakteren William Wallace i filmen Braveheart. Men midt i mellem, fremhævede Ruben Andersen-Hoel, er hverdagsmodet. Den type mod vi alle sammen kan genkende. Den type mod, vi bliver presset til, når vi skal gøre ting, vi ikke er komfortable med.

Mama Maggie

Hovedtaleren på lederkonferencen var egyptiske Mama Maggie. Hun voksede op i en velhavende familie og et veletableret voksenliv i Cairo, da hun oplevede et kald til at hjælpe Egyptens fattigste. Hun solgte alt, hvad hun ejede – selv sin vielsesring for at stifte velgørenhedsorganisationen Stephen’s Children, som hjælper børn i Cairos slum.

Mama Maggie til til lederkonferencen (Foto: Astrid Melkær Andersen)

Mama Maggie delte vidnesbyrd fra sit arbejde om, hvordan hun troede, at hun kun skulle hjælpe børnene. Men gennem hjælpen oplevede hun at se Jesu kærlighed i børnene. Hun viste selv det mod, som det kræver at opgive alt for at følge sit kald, og hun fortalte om det mod, hun ser i de egyptiske kristne, som er under et stort pres i dag.

Det er en præstation i sig selv at få 400 mere eller mindre karismatiske kirkeledere til at være helt stille, men det lykkedes for Mama Maggie. Med sit rolige sind, sin stille stemme og stærke vidnesbyrd havde hun alles opmærksomhed. Hendes opfordring til de danske kirkeledere var at have modet til at være stille. Til at lytte til Gud.

Samtaler med stor energi

På scenen til lederkonferencen var også to samtaler om mod. Fredag havde FrikirkeNet inviteret politikerne Alex Vanopslagh og Martin Lidegaard, som talte med præsten Jakob Viftrup, modereret af Frikirkenets generalsekretær Mikael Wandt Lauersen. Lørdag blev det til en samtale mellem filosoffen og forfatteren Rune Selsing og skuespilleren Casper Christensen, ledt af Johnny Hansen, præst i Citykirken i Aarhus.

Oplagte politikere debatterer (Foto: Astrid Melkær Andersen)

Samtalerne havde det til fælles, at deres energi var en stor kontrast til Mama Maggies ro. Der var plads til både meningsudvekslinger og store grin.

Bemærkelsesværdig opfordring fra en politiker

Alex Vanopslagh opfordrede kirkelederne til at have mod til at stå ved evangeliet. Have mod til ikke at pakke evangeliet ind, men at fortælle det, som det er, for han ser en enorm appetit i samfundet på det kristne budskab.

Lederkonference igen i 2024

Frikirkenets lederkonference i 2024 har overskriften ”Åndskraft” med undertitlen ”Fokus på Åndens virke i og uden for kirken – og nok mest det sidste.” Det foregår den 8. og 9. november i Samværket i Kolding.

Giv din mening til kende