Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Lejr for familien

Maria Hedemann Villadsen

Lejr for familien

Vrå Baptistkirke holder menighedslejr på Rebild Efterskole i den uge, hvor de skulle have været på Sommerstævne

Egentlig er det to fluer med et smæk. Det udvalg, der skulle arrangere menighedsweekend for Vrå Baptistmenighed, kunne ikke finde en hytte til formålet dette efterår.

Og så kom aflysningen af Sommerstævnet på Lindenborg, som mange var kede af.
Og Rebild Efterskole var ledig i uge 30, så derfor er en stor del af menigheden på lejr denne uge, fra mandag til fredag.

Corona-venlig vandretur. Foto: Birte Mikkelsen

Maria Hedemann Villadsen er en af arrangørerne.

”Vi trængte bare til at være sammen efter Corona, så vi er 61 afsted – ud af godt 100 medlemmer. Der er et særligt program for de unge de første tre dage. Og 10 børn er med, og der er lidt program for børnene, men ikke meget undervisning, som de har haft tidligere på menigheds-weekends.

Programmet er rettet meget mod familierne, f.eks. med en guidet tur i Rebild Bakker og sejltur i kano.

Deler tro

”Max halvdelen ville være taget på sommerstævne. Så det er fedt, at vi kan være sammen endnu flere. Afstanden hjem gør så også, at et par ældre kommer og besøger os. De ville ikke været kørt til Lindenborg.

”Vi har ikke fået andet program i gang efter Corona. Så hvis ikke vi havde lavet det her, havde vi ikke rigtig set hinanden før til efteråret,” fortsætter Maria.

Det minder lidt om stævne med campingvogne og legende børn. Foto: Maria Hedemann Villadsen

Når vi planlægger kommende menighedsweekender, tror jeg, at vi vil lægge mere vægt på det sociale og sport. Vi har ikke altid været så gode til at dele vores tro. Vi har talere på et par aftener, men ellers deler vi vores tro med hinanden og mange bidrager, som supplement til undervisningen,” slutter Maria.

Fyrer den af i tre dage

Iben Kragh, 21, er en af de unge, der har lavet program for dem, der er lidt yngre.

Vi skal bare fyre den af i tre dage. Så kan dem, der vil, tage hjem og nå alt det, de ellers gerne vil i løbet af sommeren.”

18 unge ud af 61 deltagere er da meget godt gået ved en menighedslejr. Foto: Iben Kragh

Om det er en god afløsning for stævnet?

”Jo, helt sikkert. Det giver noget andet til os som menighed. Det er mega fedt at være mange på sommerstævne. Her møder vi alle vennerne fra hele landet, fra MBU (Missionsforbundets børne- og ungdomsarbejde), BBU (Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund) og lejre. Der er bare noget helt særligt ved at være sammen med de andre unge fra menigheden. Dem vi er vokset op med og ved, at vi ser igen søndagen efter. Det er nice.”

De unge i Jump’n’Fun. Foto: Maria Kragh

Iben synes, at det er et fedt program, og der er gjort noget ud af det.

Vi har været på natteløb, i et ’jump’n’fun-center’ i Aalborg, og på et fotoløb, der har været krea. Og så tæskede vi de voksne i høvdingebold.”

Hun tilføjer, at efterskolen er perfekt, for der er en hal, en spisesal og ‘en hel lounge for de unge, med snacks, rod og just dance.’

Giv din mening til kende