Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Kristian fik hjemlov på Danmarks befrielsesdag

Nekrolog

Kristian fik hjemlov på Danmarks befrielsesdag

Tidligere Afrika-missionær og baptistpræst Einar Kristian Sørensen er død, 94 år gammel. En stålsat mand, der fulgte sit kald livet igennem.

Kristian blev født 9. januar 1926 i Gudumholm, døbt 23. maj 1956 i Central Free Church, Minneapolis Minnesota og gik hjem til Jesus d. 4. maj 2020 I Frederikshavn.

I Brønderslev Avis stod der i 1951 om en ung ekspedient hos isenkræmmer Jens Stagsted, at han var rejst til Amerika for at læse til missionær. ”Sørensen blev indfanget af KFUM, mens han var i Brønderslev. Han fortsatte indenfor bevægelsen efter at være kommet til Aalborg, hvor han fik nye venner. Kommisens gode sprogkundskaber jævnede vejen for studieophold hos en amerikansk præst”.

Edna Sørensen

I KFUM i Aalborg træffer han Edna Eriksen, gårdmandsdatter fra Farsø og nyuddannet sygeplejerske, som han gifter sig med. Avisen fortsætter: ”De to blev enige om at optage en missionærgerning og efter adskillige års uddannelse i Minneapolis, Minnesota, vil turen gå som lægemissionær til Indien for den amerikanske Santalmission.”

Edna og Kristian blev døbt som baptister i Minneapolis. Her fik de også to børn, Hans, der bor i Roskilde nu, og Anne-Marie i Frederikshavn. Hanne blev født Aalborg i 1958.

Det går dog ikke altid, som præsten prædiker og avisen skriver!

Regnskaber og præst

Edna og Kristian Sørensen rejste tilbage til Aalborg i 1956, hvor de boede i området indtil 1970. I de mellemliggende år arbejdede Kristian som bogholder i forskellige virksomheder og fungerede som lægprædikant i hele Nordjylland. Efter tre måneder som præst i Bethelkirken Aalborg kom kaldet endelig til at rejse til Afrika.

1.januar 1970 blev Kristian ansat som regnskabsansvarlig af Danida på byggeriet af en gymnasieskole for drenge i Runyombyi i det sydlige Rwanda i BaptistKirkens missionsområde. Hele familien fulgte med og indgik i BaptistKirkens arbejde gennem fire år.

Fra 1974-79 var Edna og Kristian Sørensen præstefolk i Lolland-Falster Baptistmenigheder, hvor han var voksenunderviser i dansk ved siden af.
Derefter fulgte sprogstudier i Frankrig og senere udsendelse som missionærer til Burundi og Rwanda i 1980.

Læste teologi i Paris

Kristian afsluttede sine teologiske studier, som han ikke fik færdiggjort i USA, med en kandidat i teologi på Faculté Libre de Théologie Evangélique lidt udenfor Paris samt Sorbonne.

Edna og Kristian Sørensen

I Rwanda underviste Kristian i teologi og regnskabsførelse i ca. 10 år på Evangelistskolen i Nyantanga og på præsteskolen Petit Séminaire i Butare. Kristian var systematiker og en god underviser, som var stærkt interesseret i egen og sine elevers læring.

Fra 1992-96 var Edna og Kristian præstepar i Rødekro og Egernsund Baptistmenigheder på halv tid og i Holstebro Baptistmenighed på halv tid. Præsteparret kendte og holdt af mennesker rundt omkring i det meste af verden.

Oversættelse fra fransk

Kristian gik på pension i 1996 og brugte herefter megen tid på at oversætte fransk teologisk litteratur lige indtil for få år siden, hvor syn og sammenhængskraft svigtede. Kristian var især optaget af Eskatologien, læren om de sidste tider.

Edna døde i 2016. Herefter flyttede Kristian til en datter i Frederikshavn og tilsluttede sig Vrå Baptistmenighed.

Et langt og rigt liv i tjeneste er slut. Kristian Sørensen er gået hjem til sin Herre og mester.

Bisættelsen vil først finde sted omkring Kristians urne lørdag den 15.8 2020 i Vrå baptistkirke grundet Corona-epidemien. Herefter stedes Kristian til hvile i sin families gravsted i Støvring. På gravstenen, som han deler med sine forældre og sin hustru står: ”På gensyn hos Jesus”.

Æret være Kristians minde!

3 kommentarer til "Kristian fik hjemlov på Danmarks befrielsesdag"

Leocadia.Niragira. Rasmussen

De var god mennesker , da de tog imod mig og Vincent Sinaniranye
da vi flygtede fra Burundi Maj 1972.

2. september 2021 kl. 22:33
Leocadia.Niragira. Rasmussen

De var god mennesker mod os da de tog imod mig og vicent Sinaniranye, da vi kom hos dem som flytning fra Burundi i Maj 1972.

2. september 2021 kl. 22:28
Deo Ladislas

I am so sad to learn about the death of my most cherished teacher, a good friend and most all the man who has helped so much to make me who I am at the moment. Edna and Kristian visited my family in Ireland in 2006 with their grand daughter Camila. Thereafter, we did not communicate much till I lost contact. Edna and Kristian were such amazing good hearted people. May they find the right place with the Most High Master they selflessly served their entire lives. Until we meet again, rest in peace beautiful souls. Deo Ladislas and family.

4. maj 2021 kl. 19:55

Giv din mening til kende