Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Indsættelse i Købnerkirken

Indsættelse i Købnerkirken

Søndag d. 10. oktober var der indsættelsesgudstjeneste i Købnerkirken

Kristian Bonde-Nielsen blev d. 10. oktober indsat som ny præst i Købnerkirken, og det blev fejret med gudstjeneste og hyggeligt samvær. Der var mange mennesker, der var mødt op for at byde ham og Camilla og deres to piger, Sally og Rose, velkommen i Købnerkirken, og for at ønske tillykke med indsættelsen som menighedens præst. Både menighedens medlemmer og familie og venner var der for at markere dagen, hvor der udover gudstjenesten var tid til tarteletter og frikadeller i kirkens café.

Kristian og Camilla Bonde-Nielsen med deres to døtre pakker gaver op.

Med håndspålæggelse og bøn

I forbindelse med selve indsættelsen holdt Signe Lund Christensen som repræsentant for menighedsrådet og ansættelseudvalget og Torben Andersen som repræsentant for Baptistkirken i Danmark hver en kort tale. Begge brugte de lejligheden til at byde Kristian velkommen i menigheden og i kirkesamfundet. Begge taler var præget af den glæde og begejstring, der er forbundet med at kunne byde velkommen både i det lokale og det nationale fællesskab.

Derudover var der repræsentanter fra menigheden og de andre københavnske menigheder, der hver læste et kort skriftsted til opmuntring, inden der i fællesskab blev bed for Kristian og familien samt hans virke som præst på Amager.

Nogle gange er vi får nr. 100

I sin prædiken tog Kristian udgangspunkt i lignelsen om fåret, der er blevet væk og hyrden der lader de 99 tilbage for at finde det ene. Købnerkirken skal være et sted, hvor der er plads til det ene får, både for dem, der allerede er i menigheden, men også for dem, der kommer til kirken. Som menighed skal vi tage ansvar for hinanden, og kirken skal være et sted, vi kan komme til, når vi har brug for at blive fundet.

Købnerkirken skal være et sted, hvor der er plads til det ene får

Det budskab gav genlyd blandt gudstjenestedeltagerne, og mon ikke mange kunne nikke genkendende til ønsket om at være en menighed, hvor man kan blive fundet, og hvor man kan finde andre.

Første gudstjeneste i Købnerkirken

Udover at det var første gang at Kristian skulle prædike i Købnerkirken, fortalte han at det også var den første gudstjeneste han havde været til i kirken. Derfor bliver alt nok heller ikke som det plejer. Nu skal Kristian og menigheden lære hinanden og kende.

Signe Lund Christensen holder tale, mens Kristian og Camilla holder deres piger og lytterOg som Signe Lund Christensen sagde, så består hans opgave i den første tid i menigheden i at drikke en masse kaffe. Til det formål fik han også både kaffekopper og kaffebønner.

Giv din mening til kende