Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Guds uransagelige veje

Kurt Bøgsted

Guds uransagelige veje

Kenneth og Mie Abildskov er nyt lederpar for Ringsted Frikirke fra 1. august 2019. ”Vi troede, vi skulle til Slagelse, men Gud ville det anderledes”, siger ægteparret. Mies kollega viste dem vejen, præcis som Mie selv havde vist hende til Ringsted.

Kenneth og Mie kommer fra Næstved Bykirke. Ingen af dem er opvokset i en kristen familie. Mie mødte Kenneth i Pinsekirken på Drejervej i København, hvor hun også er døbt. De flyttede til Næstved og her besøgte de Næstved Bykirke, hvor de begge oplevede, at Gud sagde: ”Dette er en kirke i udvikling, og I skal være en del af den.” Det har de så været i de sidste 10 år.

Kenneth arbejder i Slagelse, men har arbejdet 15 år i Ringsted, dog havde han indtil for et år siden ikke sat sine ben i Ringsted Frikirke. Mie arbejder som pædagog i Slagelse, og det var i den retning, de begge så, da de for godt et år siden vidste, at deres tjeneste i Næstved var slut.

Mie er lovsangsleder og har udgivet en cd med profetisk lovsang. Kenneth er administrativt begavet, elektriker og har en bachelor i lydteknik. De har arbejdet med ungdomsgruppe, lovsang, bøn, kirke ledelse, teknik og bygningsadministration, men de kunne se, at der var andre til at tage over.

Helligånden spærrede vejen

”Vi har nydt at være en del af udviklingen i dén kirke, men Gud ville, at vi skulle gå videre. Men når vi så imod Slagelse, var det som om Helligånden spærrede vejen.”

Mie havde hjulpet en kollega til at finde sit åndelige hjem i Ringsted Frikirke og denne kollega sagde en dag til hende, ”Hver gang de taler om, at vi skal have et nyt præstepar, så får jeg jer på hjerte.”

Mie lovede at bede over det og delte tanken med Kenneth, som straks blev fyr og flamme. Kort efter åbnede Gud vejen for dem. De blev tilbudt at tage til Ringsted Frikirke for at hjælpe til med lovsang og undervisning de næste tre måneder. Fra første færd følte de sig hjemme i kirken og oplevede, hvordan Gud ledte dem i forudberedte gerninger.

De har indtil videre tænkt sig at blive boende ved Fuglebjerg ca. 25 km fra Ringsted. ”Vi har været vant til at bo i den afstand af vores kirke i 10 år, så det er ikke noget problem!”

En kirke for hele familien

Når de ser på Ringsted Frikirke, siger Mie: ”Her er sket noget, som Herren vil gøre mere af. Det er en kirke for hele familien, alle generationer. Vi ér familie.”

Deres ønske er, at kirken også skal have plads til unge og nye. Det skal være let at blive en del af familien. ”Vi ønsker, at kirken skal være en træningsplads. Vi skal alle finde ud af, hvad Herren vil med vore liv. Man kan ikke være dygtig fra dag ét. Det skal være hjemme, at vi øver os og ’dummer os’. Det kan godt være, at nogen kun skal være hos os for en tid. Måske de skal være missionærer eller plante nye menigheder. Vi skal bare give Gud og dem plads.”

Mie og Flemming Abildskov er nyt forstanderpar i Ringsted Frikirke.

Gud sender dem, der skal til

Kenneth tilføjer: ”Det er min erfaring, at det fokus, vedkommende i førerpositionen har, smitter af på hele menigheden. Hvis det er et menneske, der vil række ud, så kommer det til at gælde for hele menigheden.
”Gud vil udruste samt sende dem, der skal til – så det skal nok lykkes. Jeg tror, at der vil komme flere lovsangere, lærere og evangelister.”

Samtidig understreger han, at det er vigtigt at have den femfoldige tjeneste repræsenteret.

”Jeg er altid på udkig. Hvad ser jeg i den person, jeg taler med? Jeg prøver at se potentialerne og opmuntre mennesker til at træde ud i det. Også når det er noget, man ikke er god til endnu. Alle mennesker har potentialer og alle er kaldede.”

Indsættelsesfest 22. september

Ringsted Frikirke samler ca. 40 til gudstjeneste om søndagen. Derudover er der bønneaften onsdag, bøn for byen torsdag morgen, et fredagsarrangement og hjemmegrupper. I alt er der 12 børn fra vuggestuealderen til teenagealderen.

“Mie og Kenneth er svar på bøn”, siger Stine Kofoed Møller, der har fungeret som leder for menigheden, siden hendes forældre, Nora og Hans Ole Kofoed fratrådte pga. sygdom i oktober 2018.

Søndag d. 22. september kl. 15.00 afholdes der indsættelsesfest i Ringsted Frikirke.

Giv din mening til kende