Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Grublerier og det komplicerede i at regne deres nytteværdi ud

Torsdagstanke

Grublerier og det komplicerede i at regne deres nytteværdi ud

Der er noget ved efterår, som drager mig. Ind i eftertænksomhed. Betragtninger af skønhed og forfald. Jeg gør mig pludselig tanker om altings forgængelighed, om frugt og frygt.

Jeg kan falde i staver over en gråvejrshimmel og modne paradisæbler. Kontrasterne står ligesom i kø på denne tid af året – helt uden at jeg behøver at komplicere eller overtænke.

Modenhed. Erfaring. Ro. Grå hår, rynker og ting jeg skulle nå. Jeg må hellere lige lave en liste. Se fuglene! De holder også efterår og har indtaget drivhuset og de sidste vindruer.

Man kunne nemt komme til at gøre status. Få lyst til at se et resultat af alt ens møje. Men så igen – der er jo også de fejlslagne forsøg og alt det, der bare ikke blev. Forvitret løv og forfløjne frø. Det er ikke sådan lige at holde regnskab med, selvom jeg godt kunne bruge en flot bundlinje.

Nå pyt, theen er stadig varm, og nu fangede jeg den maske, jeg havde tabt. Gud-ske-lov!

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

En kommentar til "Grublerier og det komplicerede i at regne deres nytteværdi ud"

Jamie Lynn Cunningham

Det er virkelig smuk skrevet! Og det passer perfekt ind med mine forberedelser til min prædiken på søndag om de betroede talenter som en slags årsopgørelse over livet – livet er givet for at investere i tillidsrelationer sammen med Gud og andre, men frygt lammer os, både ift. Gud og andre.

Og hey, Maria Klarskov! Selv forvitret løv og forfløjen frø bliver til hjem for nedgravet tusser, dronningebier og larver eller til næring til fugle og planter… som du jo hentyder til. 🐝🪲🐛🕷️🐸🐦‍⬛

Alt kan bruges af vores Gud til at skabe nyt liv – hvor er det FANTASTISK! 🐛🦋

Tak, fordi vi ikke behøver at bekymre os over egne oplevelse af nederlag, Gud! ❤️🙏🏼

Happy Thanksgiving!🇺🇸🦃🌽🥔🥕🥦🍊🍇

23. november 2023 kl. 10:04

Giv din mening til kende