Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Gå en tur sammen med Simon Peter

Gå en tur sammen med Simon Peter

Ådalen Retrætecenter vest for Randers udgjorde i år rammen for tre dages intensivt samvær, undervisning og fordybelse for 24 baptistpræster. Her mødtes vi i smukke omgivelser, hvor der var ophængt en mængde kors og engle, lavet af drivtømmer, sten og glas.

Temaet var ’Kald og identitet’. Lederen af retrætecenteret, Johannes Pedersen, fortalte sin historie om bl.a. udbrændthed – en historie som jeg og mange af mine kollegaer selv bærer på! Han underviste om ’tårernes gave’ og opmuntrede os til at gå en tur sammen med Simon Peter – ud fra teksten om Jesus, der – efter Peters svigt og fornægtelse – tager imod Peter og fornyer hans tjeneste. Vores tjeneste er en relation mere end en position eller funktion. Vi inviteres til at møde én, vi holder af, og som holder af os!

Eftertiden arver altid vores historie!

Brudthed – og opstandelse

Henrik Holmgaard beskrev, hvordan han som ’ny’ i BaptistKirken på nogle måder har oplevet vores kirkesamfund som en dysfunktionel familie, hvor samtalen mellem nogle er hørt op. Samme brudthed finder vi i beretningerne om fx Kain og Abel samt Josef og hans brødre. Eftertiden arver altid vores historie! At kunne bevare samtalen er et vidnesbyrd for verden om en enhed, der er større end os selv og vores holdning. Der blev også nævnt, at vi skal se alt det, som Gud har givet os. Vi skal glæde os over og forkynde Kristus som den opstandne iblandt os! Det er vigtigere end det, der skiller os! Vi mættes ikke af, hvad vi gør for Gud, men hvad Gud gør for os!

Der blev også tid til at dele nye salmer og kendte salmer på nye melodier. Dele, hvad vi finder inspiration i hver især, så vi bruger vore netværk til at styrke vores tjeneste for menighederne.

Giv din mening til kende