Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Fremtidens kirke rækker ud

Astrid Melkær Andersen, fra lederkonferencen i 2019

Fremtidens kirke rækker ud

BaptistKirken holder nu den længe ventede Lederkonference 4.-5. februar 2022 i Fredericia.

Den er blevet udsat et år. Nu bliver det – om Corona vil – første weekend i februar, fredag til lørdag.

Konferencen for ledere, medarbejdere og præster i BaptistKirkens menigheder – og alle andre, der vil være med. Under temaet ”Fremtidens kirke rækker ud” hentes inspiration fra andre kirkesamfund og fra BaptistKirken selv. I to dage vil der være fokus på at være en missional kirke.
Udgangspunktet er, at fremtidens kirke skal kunne rumme alle generationer – med udgangspunkt i børnene og de unge. Konferencen vil inspirere til at gøre plads til forskellige kulturer og etniciteter.

Fingeren på pulsen

Talerne har alle fingeren på pulsen.

Søren Østergaard har rødder i BaptistKirken. Han er Centerchef for CUR (Center for Ungdomsstudier), som er et praksisorienteret forskningscenter, der beskæftiger sig med ungdomskultur, værdier og foreningsliv. Han taler om børn og unges selvforståelse og opfattelse af livet. ”Det er en virkelighed, kirken må være opmærksom på – og forholde sig til,” siger han.

Rasmus Elkjær Larsen er præst i Evangelisk Frikirke, som Missionsforbundet hedder fra nytår. Han er også ansat i BBU, og manden bag materialet ”Den røde tråd”. Hans overskrift er “Led med dit liv – fremtiden starter nu!”

Charlotte Thaarup har været præst i flere metodistkirker i Danmark og har siden 2013 været ansat som regionsleder i Equmeniakyrkan i Sverige i Region Syd. Equmeniakyrkan har eksisteret siden 2011 som en fusion af Baptistsamfundet, Missionskirken og Metodistkirken. Charlotte er et kendt navn med bred erfaring i dansk økumenisk kirkeliv.

Hun tager sin datter med, Maria Thaarup, som er uddannet lærer og i 2020 færdiggjorde 3K uddannelsen. Hun er nu spejder- og ungdomspræst ved Aarhus Metodistkirke. De vil tale om ”I min fars hus er der mange boliger”.

Seks workshops

Lørdag vil der være seks workshops, alle med overskriften ”Fremtidens kirke…”

Gunni Bjørsted

er økumenisk” v/ Charlotte Thaarup

– har plads til hele familien og tager ansvar” v/ Maria Bræstrup Aaskov

– er kirke i sårbarhed og skrøbelighed” v/ Gunni Bjørsted

– skaber nye trosfællesskaber og planter menigheder” v/ Lars Midtgaard og BaptistKirkens menighedsplanterteam

Chin Chin

– er etnisk og kulturel mangfoldig” v/ Biak Chin Par Lian, kendt som Chin Chin

– har fokus på åndelig medvandring” v/ Gunni Bjørsted

 

Maria Bræstrup Aaskov skal også lige præsenteres. Hun er præst i Metodistkirken i Odense, og projektleder og materialekonsulent for Kristelige børneorganisationer, KOB, som blandt andet står bag den tilbagevendende Børnemedarbejderkonferencen BMK.

Vi former fremtidens kirke

Endelig vil konferencen slutte med en mosaik, som har overskriften ”Vi former fremtidens kirke”. Her vil menighedskonsulent Jan Kornholt og Lars Midtgaard lede en samtale om, hvordan menigheden kan række ud. ”Gennem interviews og debat sætter vi fokus på nogle af de udfordringer, vores kirke står overfor. Fx menighedsplantning, plads til unge, grænser for rummelighed, sammen med andre kirker, f.eks. Frikirkenet?”

Alt dette er krydret med samtaler over god mad med nye bekendtskaber, gensyn med gamle venner, lovsang og refleksion og slutte med en nadvergudstjeneste.

Praktisk

Konferencen finder sted på Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, Snoghøj, 7000 Fredericia.

Prisen for deltagelse er 1000 kr. for unge under 30 år i delt dobbelt-værelse – eller hvis man ikke skal overnatte og have morgenmad. Ellers koster det 1500 kr. i delt dobbeltværelse og 1650 kr. i enkeltværelse.

Tilmelding skal ske til BaptistKirken via dette link: baptistkirken.dk/events/event/lederkonference-2022/ senest 12. januar 2022.

Planlægningsteamet består af Jan Kornholt, Torben Andersen og Bodil Højbak Møller.

Giv din mening til kende