Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Eneste baptister i miles omkreds

Udflugt. Pølser over bål for mænd fra plejehjemmet i Rinkenæs.

Eneste baptister i miles omkreds

Hvordan agerer man, når man er de eneste baptister indenfor 150 km? Jørn og Hanne Rørholm hjælper på et plejehjem.

Jørn og Hanne Rørholm har boet i Egernsund i mange, mange år. I sin tid var der en baptistkirke i Rødekro – 34 km fra Egernsund, men den lukkede for flere år siden, blev solgt og de få medlemmer, der var, søgte til Esbjerg og Baptistkirken Sydjylland blev stiftet. Det er den menighed, der nu er blevet sammenlagt med Aarhus Baptistmenighed.

Jørn Rørholm

Der er 150 km til Esbjerg. 180 til Aarhus og 150 til Odense. Så der er langt til trosfæller og en baptistgudstjeneste. Hvad gør man så? Jørn og Hanne har engageret sig i Danske Diakonhjem, en sammenslutning af kristne plejehjem, hvor det nærmeste ligger i Rinkenæs, fem km fra Jørn og Hannes hjem.

”Det startede med at Hannes moster og senere hendes mor kom på dette plejehjem. Dengang engagerede de sig som gode baptister i et pårørenderåd – som senere blev kaldt familieråd. Her kunne man være, så længe man havde et familiemedlem på plejehjemmet. Det havde de i fem år. Derefter flyttede de deres engagement til vennekredsen.

Hanne Rørholm

Og som det så ofte går, blev Jørn formand. Han og Hanne er begge pensionister. Han er tidligere bankmand og pensionskonsulent og vant til at tage ansvar, sådan som mange baptister er. Hanne er uddannet barneplejerske.

”Vi er 22 medlemmer i vennekredsen – og vi har delt os op i 17 arbejdsgrupper. Det siger sig selv, at der ikke er mange i hver arbejdsgruppe og man er med i flere. Der er stort set nogen af vennerne på plejehjemmet hver dag. Vi støtter med aktiviteter og samler penge ind.

Vi er med i en ledsagergruppe, som tager nogle af plejehjemsbeboerne med til gudstjeneste i folkekirken en gang om måneden. Plejehjemmet ligger lige ved siden af den lokale folkekirke, så det er relativt nemt. Men de ville ikke komme afsted, uden at det var os frivillige, der fulgte med.”

Så lang afstand til en kirke er ikke en hindring for at deltage i socialt arbejde som et aktivt kristent menneske.

Giv din mening til kende