Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
En menighed i huset

En menighed i huset

Cynthia Padi Huulgaard Pedersen, 64, var en af deltagerne på den nordisk-baltiske menighedsplanterkonference i Riga i den forgangne uge. Hun drømmer om en menighed i sit hus i Kolding.

I sit hjem i Kolding samler Cynthia hver måned en gruppe på ti personer. Alle er medlemmer af Odense Baptistmenighed, som ligger tre kvarters kørsel væk.

”Vi ser en video fra Youtube med kristen undervisning, læser i Bibelen og snakker om det, vi har læst og set – og drikker kaffe,” fortæller hun og afslører, at hendes drøm er, at det kunne blive til en menighedsplantning.

Hun har været medlem i Odense i to et halvt år. Inden da var hun ikke baptist, men har været kristen hele sit liv.

Lige som i Ghana

”Jeg ledte efter en kirke, der ligner det, jeg var opvokset med i Ghana. Min bedstefar var præst og hele familien var aktive i kirken.” I Baptistkirken i Odense fandt hun sit åndelige hjem. Hendes store spørgsmål har været: ”Hvad gør jeg med den gruppe, vi har i mit hjem. Vi vil gerne have det til at vokse af mennesker, der søger et sted at være. Det kan både være mennesker, der ikke er kristne og andre, som er kirkeløse. Og meget gerne unge mennesker. Jeg bliver jo ikke yngre, så der er nogen, der skal følge efter.”

Hun blev henvist til konferencen af sin præst, Henrik Søndergaard.

Ingen undskyldning

David Max Nielsen, 81 år.

”Jeg har fået det ud af konferencen, at jeg skal lægge alle mine undskyldninger til side. Der kan ikke ske noget ondt ved at forstyrre folk og snakke med dem om deres liv og det, de tror på. Det har jeg altid været bange for. Nu vil jeg gå hjem til naboerne i mit villakvarter, for vi snakker sammen i forvejen. Men nu er jeg parat til at snakke med dem på et andet plan. Har de et religiøst liv? De siger alle, at de er kristne, men jeg har lyst til at spørge dem, hvad det betyder for dem. Og så vil jeg tilbyde dem at komme hjem til mig og i første omgang drikke en kop kaffe og snakke med dem.”

Cynthia er gift med Peter, ”Og han er ’all in’”, siger hun og tilføjer: ”Vi kristne er ofte bange for at gå selv, og så prøver vi at sende andre. Men faktisk er vi kaldet til selv at gå. Og så må jeg spørge, hvor langt vil jeg gå, hvor meget jeg vil ofre og hvor længe kan jeg blive ved.”

At man kan blive ved længe var en anden konferencedeltager fra Odense et vidnesbyrd om. David Max Nielsen er 81 år og stadig i vigør for Kristus og fyldt af Helligånden deltog han aktivt i Riga. Ret imponerende!

Læs også artiklen om menighedsplanterkonferencen i Riga.

Giv din mening til kende