Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Døren er åben – du er velkommen

Døren er åben – du er velkommen

”Vi vil gerne i kontakt med mennesker, som har brug for fællesskab med andre. Derfor holder vi 'Åben Kirke'.”

”Vores formål med at holde ‘Åben kirke’ i Nørresundby Baptistkirke er selvfølgelig først og fremmest at skabe et sted, hvor mennesker fra vores lokalområde oplever sig mødt og taget godt imod.
Samtidig oplever vi, at ‘Åben Kirke’ også er et sted, som menighedens medlemmer kan lide at komme. Der er dage, hvor der ikke kommer nye mennesker til arrangementet, og det er fint, at vi så er dem, som plejer at komme. Vi har dog også set en hel del nye deltagere gennem årene. Mennesker, som måske ikke i første omgang ville have opsøgt en kirke, kommer og kigger nysgerrigt for senere at få deres gang her hos os.” Sådan fortæller Elin, Steffen, Lisbeth og Bjarne om arrangementet ‘Åben Kirke’.

Et fast ugentligt arrangement

Hver mandag slås døren til kirken op i bogstavelig forstand kl. 14.00, hvor alle er velkomne til en kop kaffe og hjemmelavet kage. Kl. 15.00 holdes en kort andagt og derefter fortsætter snakken og hyggen til afslutning kl. 16.00. Udover den almindelige hyggesnak er der også mulighed for mere alvorlige samtaler, hvis mennesker har brug for det, og det er der mennesker, som efterspørger. Kirkens præst Allan Ibsen deltager i arrangementet næsten hver uge, og også andre af menighedens medlemmer kan træde til med den sjælesorg, som der måske er brug for.

Udover den almindelige hyggesnak er der også mulighed for mere alvorlige samtaler, hvis mennesker har brug for det, og det er der mennesker, som efterspørger.

Åben mod lokalsamfundet

Arrangementet har foregået i en del år. Hvor længe blev de fire tovholdere en smule uenige om, men det har været en fast bestanddel af kirkens forsøg på at åbne sig mod lokalområdet gennem lang tid. Det hele begyndte med en drøftelse af emnet ’åbenhed’ i en bibelkreds. Under en konference hørte deltagerne, at Holbæk Baptistmenighed holdt ‘Åben Kirke’, og bibelkredsens medlemmer fik lyst til at gøre det samme. Ved siden af de to timer har der været andre tiltag som fx julemarked, men efterhånden har menigheden fundet ud af, at det, som bærer mest frugt, er enkelhed – at modtage mennesker, som de er, i et kærligt fællesskab.

Galleri

Udover hyggesnakken og kaffen fungerer ’Åben Kirke’ også som et galleri, hvor kunstnere fra nær og fjern på skift har deres værker på væggene i ca. 3 måneder.

Fælles engagement og ansvar

Aktiviteten bæres ikke kun af de 4, som fortæller i dag, men af 15-20 mennesker fra menigheden. Det har også haft en stor positiv indflydelse på menighedens indre liv. Nørresundby og Vodskov Baptistmenigheder fusionerede for et par år siden, og i dag er de bærende kræfter i ‘Åben Kirke’ fra begge menigheder, og de arbejder godt sammen.

Det har været en fast bestanddel af kirkens forsøg på at åbne sig mod lokalområdet gennem lang tid.

Band for børn og unge

Det er ikke kun voksne, modne mennesker, som finder vej til ’Åben kirke’. På et tidspunkt begyndte Steffen at give enkel musikundervisning til nogle unge mennesker på samme tidspunkt som ’Åben kirke’. Det har siden udviklet sig til, at kirken har et band af børn og unge på 10-17 år. Bandet hedder i daglig tale SMS-band – en forkortelse for ‘Steffens Musikskole’.

Et godt sted at være

Da jeg ankom, mødte jeg i kirkedøren en kvinde på vej ud. Hun var ikke fra lokalområdet, men kom ofte på besøg i Nørresundby og havde tit set den imødekommende åbne dør. I dag var hun gået ind og var blevet modtaget med både glæde og kaffe. Da hun gik, sagde hun: ”Jeg vil prøve at lægge mine besøg her i byen om mandagen, for det her er et godt sted at være.”

Sådan vil menigheden gerne have, at det er – at kirken og ‘Åben Kirke’ er et godt sted at være for alle, uanset hvem vi er, og uanset hvorfor vi kommer. Alle er velkomne i det kærlige fællesskab.

Giv din mening til kende