Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Boganmeldelse

Behold og styrk din tro på gymnasiet

gymnasietro_cover-pTitel på bog: Gymnasietro

Forfatter: Rasmus Jonstrup Hansen

Forlag: Credo

Gymnasietro handler i bund og grund om at udruste dig og gøre dig klar til gymnasiet som kristen. Hvis du allerede går på gymnasiet, er Gymnasietro en rigtig god bog at bruge som vejledning/redskab til, hvordan du som kristen, på gymnasiet, kan gøre en forskel og beholde din tro på Jesus.

Rasmus har delt bogen op i tre dele.

Første del: >>Bliv udfordret<<. Du er lige begyndt på gymnasiet, og du har en helt masse spørgsmål omkring troen på gymnasiet: ”Hvornår er det lige jeg skal fortælle jeg er kristen? Og hvordan skal jeg lige gøre det? Og hvad vil folk tænke om mig, når de ved jeg er kristen?” I denne del deler Rasmus mange af sine egne oplevelser og fortæller, hvordan det kan være udfordrende men også fedt at være kristen på gymnasiet.

Anden del: >>Forbliv kristen<<. Mange, ikke alle kristne, kommer fra et trygt og kristent sted, og skal nu til at gå gymnasiet, hvilket hurtigt godt kan virke som det modsatte. Men du har endelig fået fortalt, at du er kristen, og nu handler det jo bare om at holde fast i din tro, hvilket godt kan være svært, når man går på gymnasiet. I denne del giver Rasmus dig en helt masse gode råd til, hvordan du kan holde fast i Jesus, hvilke venner der er de gode venner, og hvilke som har god-/dårlig indflydelse på dig, hvilket tøj er nødvendigt at tage på, når vi går fra det varme sommervejr og ud i det kolde vintervejr, og hvilket tøj ville varme os ekstra meget.

Tredje del: >>Gør en forskel<<. Nu, hvor vi har fået fortalt, at vi er kristne, og vi har fået en helt masse gode råd til, hvordan vi kan forblive kristne, skal vi jo ud og dele budskabet om den evige kærlighed: Jesus Kristus. Men hvordan gør vi lige det? Hvordan inviterer vi lige nogle nye mennesker ind i et fællesskab, som vi egentlig ikke ved, om de vil være en del af? Og hvordan kan vi generelt få fortalt om det gode budskab? Igen kommer Rasmus med en masse gode råd til netop dette, og han fortæller også nogle ret vilde historier ud fra hans eget og venners liv.

Så hvis du er kristen og har været det i lang tid, lige er kommet til tro, eller du bare er vildt forvirret, og du synes, det kan være lidt uhåndgribeligt i forhold til tro og gymnasiet, er Gymnasietro helt klart en bog for dig.

Giv din mening til kende