Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
At blive set

TORSDAGSTANKE

At blive set

Har du nogle gange tænkt over, om det, du bruger meget tid på, lykkes? Og hvad er lykkes?

I Østervrå Frikirke har vi MAD&MENING”, hvor vi hver torsdag deler liv og mad sammen. Klokken 18 spiser vi, og ellers er der frit slag for, hvad du vil. Ja, altså efter ”5 minutter om Jesus”. Her deler seks forskellige mennesker, hvad de har fået ud af en bibeltekst. Og der er stille blandt de 20-30 mennesker, der er mødt op. Der lyttes og der bedes med på Fadervor. Sådan har det været i 4-5 år nu, og der kommer flest, som ikke er medlem af menigheden.

Lykkes vi? Er det bare en fritidsbeskæftigelse for dem, der laver mad og vasker op, siger velkommen og sørger for, at hver enkelt bliver set?

For os er det ikke. Det er den måde, hvor vi har fundet ud af, at vi kan være menighed på: lave mad og rydde op bagefter er blevet vores måde at imødegå det, folk trænger til i dag: fællesskab i frie former. Og når folk kommer torsdag efter torsdag, må det virke. At blive set, hørt og regnet med.

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

En kommentar til "At blive set"

Jamie Lynn Cunningham

YES!!!!❤️💪🏼 Det er netop et af de primære fokus, når man læser, HVORDAN Jesus tilbragte tid med folk! Han delte brød og liv med dem, hvorefter de oplevede enten at blive set/hørt og transformeret!

Vi startede noget lignende i Viborg for ca. 20 år siden, men desværre blev det mødt med hårdt kritik og flere forsøg på at lukke det nede eller ændret til at blive mere af en andagt, fordi det ikke var “åndelig nok” som det var. 😓

DERFOR blev gruppens kernegruppen (børnefamilier) nødt til at frabede sig al andre… fordi andre ikke kunne se dem og acceptere dem som de var – trætte børnefamilier med behov for at spise og dele liv uden de store forpligtelser.

Det endte med at være omdrejningspunkt for massiv sladder og nedværdigende adfærd, som jeg hører STADIG om, hvert år på Sommerstævne og når andre baptister hører at jeg hørte til Viborg Baptistmenighed. 😳🤯

Viborg menighedens vej mod undergang startede, efter min mening, fordi nogle mente at kun de havde nøglen til “den rette åndelighed”.

Vores Fredagsfamilier mødes stadigt en gang om måneden efter menighedens opløsning, nu på fredag hos mig selv.

Og langt de flest af vores børn er døbt og har et trosliv de taler med deres forældre om, dog uden en menighed.

I har SÅ meget fat i den lange ende! ❤️💪🏼

Folk hunger efter at blive set, hørt og dele det frie liv med hinanden på en tryg måde.

Dét var netop den model Jesus gav os! Jesus gav os ikke en fast liturgi og bygning! Ikke andet end måske Fadervor og at tænke på ham, når vi spiser sammen.

Det er OS, der gør adgang til Gud kompliceret. Gud gør det ikke kompliceret at mødes med sig selv.

Guds velsignelser over jeres fællesskab. ❤️🙏🏼🕊️

23. maj 2024 kl. 08:38

Giv din mening til kende