Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
 Yderligere ansættelse i Studiecenter for Menighedsbaseret Teologi

Yderligere ansættelse i Studiecenter for Menighedsbaseret Teologi

Fra den 1. august bliver Bent Bjerring-Nielsen en del af staben på Studiecenter for Menighedsbaseret teologi (SCMT) i en 25% stilling.

SCMT har eksisteret i halvandet år og har som mål at udruste teologistuderende gennem regionale læringsfællesskaber. Formålet er at udvikle teologisk viden og bidrage til vitalt menighedsliv og etablering af nye trosfællesskaber og henvender sig især til teologistuderende med frikirkelig baggrund.

Både præst og underviser

Formand for SCMT’s bestyrelse er Thomas Willer fra Vineyard. Han siger. ”Udviklingen af SCMT er gået stærkt, og man har nu regionale læringsfællesskaber i København, Århus, Aalborg og trekantsområdet. For at styrke arbejdet med at udvikle teologisk viden og skabe et dynamisk netværk af teologer, som arbejder med menighedsbaseret teologi, har man valgt at ansætte Bent Bjerring-Nielsen, som er tidligere lektor på SALT og 3K. Pt er han ansat som præst i Amagerbro Frikirke, og det vil han fortsætte med samtidig med arbejdet i SCMT.”

Henrik Holmgaard daglig leder af SCMT siger: “Jeg er sikker på, at ansættelsen af Bent vil styrke SCMT og gøre os endnu skarpere til at udruste fremtidens præster, menighedsplantere (eller pionerer) og teologer.” SCMT er et samarbejde mellem Baptistkirken i Danmark, Apostolsk Kirke og Vineyard, og nye partnere er på vej ind i samarbejdet.

Tre baptist-studerende

Bent Bjerring-Nielsen

Bent Bjerring-Nielsen siger selv om ansættelsen:” Jeg har altid haft en passion for at uddanne og udruste mennesker til tjeneste, og kombinationen af SCMT og at være præst i Amagerbro kommer til at skabe en masse synergi.”

Repræsentanterne fra BaptistKirken i bestyrelsen for SCMT er generalsekretær Torben Andersen og baptistpræst og tidligere underviser på Baptisternes Teologiske Seminarium Ole Lundegaard.

I foråret 2020 har der været tre studerende fra BaptistKirken med i netværket. I alt er der 24 studerende fordelt på de fire netværk.

Der er åbent for ansøgning til efteråret via www.SCMT.dk, hvor man også kan læse mere om SCMT.

Giv din mening til kende